En mycket märklig match!

Det har i kväll spelats fredagsmatch mot Klassens IF på bortaplan, Örvallen. När detta skrivs har det dock hunnit bli lördag och anledningen till det är att matchen blev försenad av olika anledningar. Loket kom med en sargad trupp. Endast elva aktiva från truppen var tillgängliga. Utöver dessa elva bistod tidigare Lokomotivspelarna Sebastian Asplund och Elias Gergi, så två avbytare fanns ändå att tillgå.

Matchen kom igång och Klassen var laget som styrde spelet. Det visade upp ett snabbt, passningsorienterat spel och skapade också några lägen. Joakim Dahlgren stod för två fantastiska räddningar i matchinledningen och höll Loket kvar i matchen. Med cirka 20 minuter spelade avvärjde Jocke dessutom ett friläge. Dessvärre fick han också anfallarens ben under sig och tyvärr innebar det ett otäckt benbrott för anfallaren. Helt osannolikt att Loket nu alltså varit inblandade i två skador av denna karaktär på en halv säsong. Vi önskar Klassens spelare snabbast möjliga återhämtning.

Matchen fick ett uppehåll på upp mot en timme. Först tog det 40 minuter för ambulansen att komma på plats, och sedan ytterligare 20 innan de hann lämna planen. Spelet upptogs sedan och ganska omgående efter avbrottet fick Loket utdelning. Ett snabbt och långt inkast från Oscar Hallberg friställde Mohamed Messaoud. Ensam med målvakten placerade han kyligt in 0-1. Loket höll sedan ställningen och sista kvarten innan halvtid skapade Klassen inga större farligheter.

Loket kom ut efter paus och fortsatte kontrollera Klassen, som dock var det spelförande laget. Cirka 20 minuter i den andra halvleken utökade Loket sin ledning. En inläggsfrispark från Mårten Nyberg nådde Fredrik Ohlin som från straffområdets borte del fick stå ren och placera in 0-2. Klassen hann sedan ha två avslut i Lokets målram innan de bara fem minuter efter 0-2, fick in en reducering. De fick till ett halvdant avslut efter hörna som letade sig mellan ett par ben och slutligen fick en skymd Jocke inte tag i bollen innan den rulla in i mål. Tyvärr fungerade detta mål som rejäl tändvätska för Klassen. Tre minuter senare slog de ett inlägg som avslutades på ett tillslag snyggt i mål. Ytterligare tre minuter senare tog de ett avslut långt utifrån och bollen gick invid den högra stolpen. Pang, pang, pang. Helt plötstligt var ställningen 3-2.

Loket hade dock, med tio minuter kvar att spela ett gyllene läge att kvittera. Efter ett inkast dök bollen upp för Ohlin som nickavslutade från två meter. Nicken var hård, men tog rakt i ansiktet på Klassens målvakt och bollen rensades sedan undan. I stället fick Klassen ett friläge och Jocke kom lite sent och tvingades kapa spelaren. Jocke fick rött kort, men tog även en spelare i Klassen med sig efter lite gruff. Elias Gergi ställde sig otacksamt i buren och fick inte fatt på den efterföljande frisparken. På retur kunde Klassen utöka till 4-2, vilket också blev slutresultatet.

Matchen inehöll alltså ett benbrott, två röda kort, overkliga räddningar åt båda håll och en vändning 0-2 till 4-2. Dessutom slocknade lyset med halvtimmen kvar... Mycket märklig match!

Sammanfattningsvis gör Loket en fin insats i 60 minuter. Sedan, när målet kommer, är det rullgardin ned och inget går vår väg. Men Klassen var det bättre laget, och vinsten vara på intet sätt orättvis. Nu väntar sommaruppehåll och 13 augusti är det match igen. Då tar vi emot just Klassen hemma på Mossen.