En Dramatisk Återkomst till Segerbanan

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Fotbollshjärtat fick äntligen en anledning att dunka av glädje när Lokomotiv Blackeberg tog en minnesvärd seger i en spännande och nervkittlande match mot Qaran. Efter en period av tuffa motgångar och förluster lyckades Loket ta sig samman och visa vad de är kapabla till.

Det var den 2 juni som senast jublet ekade på Loket läger. Lokomotiv mötte då Qaran och skickade hem dem med en minnesvärd 6-2 seger. Den vinsten fick alla att drömma om en plats i toppen av tabellen. Men som det ibland kan vara i fotbollens värld, blev de efterföljande matcherna en prövning för laget och deras hängivna supporterskara.

Efter den strålande segern mot Qaran, stötte Lokomotiv på tre förluster som kändes som en bitter besvikelse för oss alla. Drömmen om toppstriden tynade bort och det verkade som om Loket hade förlorat sin tågkraft. Då, som ett blixtnedslag från klar himmel, kom mötet med Qaran igen.

På bortaplan denna gång, var det som att Loket beslöt sig för att visa vad de verkligen går för. Målvakten Pontus Myhran stod som en mur i målet och räddade nästan allt som Qaran kastade mot honom. Minst fem solklara målchanser fick sig en kall dusch när de mötte på Myhrans motstånd.

Till matchdagen ... Lokomotiv Blackeberg trädde ut på planen med beslutsamhet i blicken. De startade starkt och dominerade spelet från början. Chans efter chans skapades, fasta situationer utnyttjades till fullo, men något verkar ha spökat när det gällde att sätta bollen i nätet.

Oturen fortsatte när Qaran slog till med ett kontringsmål i den elfte minuten. Vi alla höll andan och hoppet tändes till en vändning. Loket tappade lite fokus i slutet av första halvlek, men som den kämparanda de är kända för, vägrade de att låta motgången knäcka dem.

Andra halvlek inleddes med en strålande comeback från skyttekungen Johan Hedberg, som hade missat föregående match. Han kvitterade ställningen till 1-1 och fansen kände hur vinden började blåsa i rätt riktning igen. Loket kämpade sig tillbaka och visade att de inte gett upp hoppet om en seger.

Men det skulle inte vara en enkel väg till triumf. Qaran vaknade till liv och skapade farliga målchanser som Pontus Myhran stod emot med en beundransvärd beslutsamhet. Lokomotiv var tvungna att kämpa för varje centimeter av planen för att hålla sig kvar i matchen.

Det var först i den sista minuten som ödet vände sig till Lokomotivs fördel. Ett inkast från högerkanten, utfört av Oscar Hallberg, nådde fram till Mohamed Messaoud som snabbt spelade en djupledsboll till Johan Hedberg. Hedberg, som om han var besatt av segerhungern, hittade Fredrik Ohlin som kom farande från vänsterkanten. Ohlin hade inga problem att placera bollen i nätet och jublet kunde äntligen bryta ut på Lokets bänk.

Det var som om klockorna hade stannat när domaren äntligen blåste av matchen. Loket firade, spelarna kramade om varandra och en kollektiv suck av lättnad kunde höras över hela Ärvinge BP. Lokomotiv Blackeberg hade återigen visat sitt hjärta och sitt kämpande mod.

Denna seger gav nytt hopp till Lokomotiv. Laget hade kämpat tillbaka och visat att de har vad som krävs för att vara med i toppstriden. Med ett oavgjort resultat mellan serieledarna FK Bromma och 3:e-placerade Afghanska FF, låg nu Loket på en fjärdeplats med 22 poäng efter 12 omgångar. Bara sex poäng bakom serieledarna, och med den här segerglöden i ryggen, är det ingen som kan säga att Lokomotiv Blackeberg är på väg att tappa tåget!