Efterlängtad seger för loket

Som vi har väntat. Efter en ökenvandring på sju matcher utan vinst, så är det äntligen så att loket tog tre poäng. Mariebergs SK var motståndet, och matchen slutade 3-2(1-1).

Loket inledde med att kapten Asplund vann den viktiga slantsinglingen, vilket innebär att bortalaget Marieberg fick den mördande solen i ögonen. Den skulle gäcka dem hela första halvleken, och var en bidragande orsak till lokets ledningsmål.

Kristian gör 1-0 genom en långboll från Oscar som mittbacken missbedömmer. Kristian vinner duellen och skjuter förbi målvakten, men bollen räddas i stolpen av en back på mållinjen. Stolpreturen hittar sen tillbaka till Krille som andra gången inte gör något misstag när han enkelt placerar in bollen i en nästan tom bur.

Marieberg gör 1-1 efter ca 30 minuter på en snabb omställning och fint inlägg från höger, en nästan ensam mariebergare kan trycka upp bollen upp i nättaket.

Andra halvlek så inleder loket på ett övertygande sätt, där Olle kommer upp på topp och gör en strålande insats. Två assist från anfallsposition blev det för hans del.

lokets andra ledningsmål för dagen görs av mannen på bilden, Viktor Åhlander-Cevallos. Han får ett inspel in i straffområdet från Olle, Viktor visar styrka när han skickligt trycker undan backen och ensam med målvakt kan han placera in bollen i målvaktens högra hörn.

Lokets tredje mål kommer efter ett klassiskt fotbollsanfall. Långt inkast av vår högerback och inkastkanon Oscar Hallberg som hittar fram till en djupledsspringande Olle, som i sin tur slår ett perfekt avvägt inlägg från kortlinjen till en perfekt tajmad Fredrik Ohlin som språngnickar in 3-1 rakt i målvaktens vänstra kryss.

Efter detta så får Marieberg in en reducering på en inläggsfrispark som efter några studsar fram och tillbaks hittar in över mållinjen, via stolpen. Efter detta så blev hemmalaget, på grund utav läget som är i tabellen lite ängsligt och panikslaget.

Man längtade efter slutsignalen, som äntligen kom och årets första seger var ett faktum.

Nu tittar vi framåt mot nästa match som är på bortaplan mot Örbys IS. Ett lag som vi passerar om vi tar tre poäng.

Tack till alla som var och tittade och supportade oss fram till seger.

Matchstatistik:
8' 1-0 Kristian Andersson (loket)
27’ Varning. Adam Vilhelmsson
31’ 1-1 David Wenell
37’ Varning. Per Henrik Fälldin (loket)
58’ 2-1 Viktor Åhlander Cevallos (loket)
71’ 3-1 Fredrik Olin (loket)
80’ 3-2 Adam Vilhelmsson
83’ Varning. Marcus Johan Alex Fredriksson (loket)
85’ Varning. Olle Magnus Nyberg (loket)
90’ Varning. Oscar Blomgren