Domarsnack och polisbesök: Loket i händelsernas centrum

Denna artikel sponsrad av O'learys Vällingby

Det var en solig söndag eftermiddag när det var dags för Lokomotiv Blackebergs sjunde match i säsongen. Denna gång ställdes de mot det obesegrade laget Afghanska FF, som hade spelat hälften så många matcher som Loket inför mötet. Matchen skulle spelas på bortaplan på Tallbohovs IP, vilket för många innebar en resa på 1,5 timme med kommunala färdmedel.

Loket började matchen starkt och dominerade spelet från start. Men efter bara tio minuter tog hemmalaget greppet och hade mer och mer bollinnehav. De skapade även några farliga målchanser genom långskott, men Lokomotivs nyförvärvade målvakt, Pontus Myhran, visade prov på sitt stora målvaktskunnande och stod emot allt som Afghanska FF hade att erbjuda under den första halvleken. Loket hade också två egna målchanser som kunde ha gett dem ledningen.

Hemmalaget verkade inte nöjda med domarens beslut och klagade flitigt under matchens gång. Plötsligt såg vi vakter, och strax efter det anlände till och med en polisbil till platsen. Varje gång en spelare från Loket var inblandad i en närkamp, verkade det som att det blev en Neymar-liknande filmning, och spelet stoppades för att diskutera situationen.

Andra halvlek kändes som en exakt kopia av den första. Det var mycket snack med domaren, vilket tydligt påverkade hans beslut. Två gånger dömde han till Lokomotiv Blackebergs favör, men var tvungen att ändra sitt beslut efter påtryckningar från Afghanska FF:s spelare som klagade högljutt. Filmningarna fortsatte att florera på planen.

I den 70:e minuten kom ett överraskande och turigt skott som hamnade i krysset, och den här gången var det omöjligt för Pontus att rädda. Loket var dock beslutsamma att inte ge upp och ville åtminstone ta med sig en poäng från bortamatchen, med tanke på de omständigheter de mötte. I den 79:e minuten lyckades Mohamed Messaoud vinna bollen utanför Afghanska FF:s straffområde efter ett misstag av deras försvarare. Han spelade fram Lokets skyttekung Johan Hedberg, som enkelt satte 1-1.

Detta mål gav energi åt hela Loket-laget och de såg en chans att komma hem med alla tre poängen. Tyvärr resulterade några skott och målchanser inte i fler mål, och matchen slutade till slut 1-1. Dessutom verkade Afghanska FF:s målvakt vilja bråka med spelare från Loket efter matchen, men tack vare hans lagkamrater blev bråket stoppat. Även om vi spelar i division 6 verkar det som att känslorna kan bli heta hos vissa spelare.

Lokomotiv Blackeberg kan vara stolta över sin insats mot ett starkt motstånd i Afghanska FF. De visade stor kämpaglöd och vilja att ta poäng, trots att de mötte en obesegrad motståndare. Med fortsatt hårt arbete och engagemang kommer detta lilla tåg, Loket, att kämpa sig framåt och kanske till och med ta sig uppåt i seriesystemet. För när det gäller Lokomotiv Blackeberg finns det inget som kan stoppa dem när de är på rätt spår!