Delad poäng när Polonia såg rött

När helgen led mot sitt slut hade Lokomotiv Blackeberg en på förhand tuff match mot topplaget Polonia Falcons. Även denna sensommarmatch bjöd på strålande sol men matchen i sig blev allt annat än en solskenshistoria.

Innan ens en minut hade spelats när domaren pekade på straffpunkten. Efter en duell som till synes såg ut att vara okej från Oscar Hallberg och att snarare Polonias anfallare krokade sig själv tilldelades Polonia en elvametersspark. Bollen placerades i mål och det blev uppförsbacke omgående för Loket. Den uppförsbacken planades sedan ut omgående. Efter bara fem spelade minuter ramlade ännu en gång en Poloniaspelare i offensivt straffområde. Domaren blåste - för filmning. Samma spelare valde sedan några mindre väl valda ord och fick ytterligare en varning och visades ut. Sällan ser man denna typ av dubbelvarning och det luktade kompensation lång väg för den ovannämnda straffen.

Med en man mer tilläts Loket föra spelet. Efter 20 spelade minuter blåste domaren ännu gång för straff efter ruff. Den här gången i Lokets favör. Erik Ekengren, som ju gjorde en fin strut senast mot Polonia, placerade tyvärr straffen någon decimeter utanför stolpen. Tio minuter senare fick han dock revanschera sig när han skarvade in ett fint inlägg. Målvakten fick problem att fånga in inlägget och en precis inbytt Kristian Andersson kunde vaket lägga in bollen i mål till 1-1. Ytterligare någon minut fick sedan Kristian ett jätteläge att smälla in ledningsmålet efter att William Knowles slagit en perfekt pass. Målvakten gjorde sig stor, sprattlade till och kunde blockera skottet. Ställningen förblev lika in i halvtidsvilan.

I andra halvlek tog Loket tag i taktpinnen direkt. Det skapades ett halvdussin skapliga lägen som tyvärr inte kunde förvaltas. Det kom därför som en blixt från klar himmel när i stället Polonia, med sitt enda vettiga läge i andra halvlek, gjorde 2-1. En boll över backlinjen friställde en Poloniaspelare som placerade in bollen otagbart för Joakim Dahlgren. Loket var efter målet en aning skärrade men hittade efter några minuter tillbaka i sitt bollövertag. Med 20 minuter kvar kom också kvitteringen. Ett fint inlägg från Olle Wengelin som målvakten ännu en gång inte kunde hålla. Kristian höll sig framme och jobbade fram bollen till en framrusande Mohamed Messaoud som på skyttekungsmanér skickade in bollen i nät från en dryg meter. Nu var en anstorming att vänta. Loket skapade några hyggliga lägen och några jättelägen. Med tio minuter kvar sprang sig Kristian fri. Polonias spelare uppfattade faran och tog beslutet att kapa Kristian strax utanför straffområdet. Ytterligare en utvisning för Polonia. Med tio minuter kvar och två man mer var det såklart en än mer påtaglig anstormning att vänta. Det fortsatte skapas lägen och Polonia var rejält tillbakapressade. Med knappt fem minuter kvar fick sedan Polonia sin tredje utvisning efter att en spelare dragit på sig sin andra varning. Med elva mot åtta uppstod förstås enorma ytor och lägena kom också. Tyvärr förvaltades varken det ena eller andra kanonläget. Trötthet och hjärnspöken ställde till det för Loket i den sista tredjedelen. Anledningen till att det inte skrivs om några specika lägen var för att det helt enkelt var för många. Inget nämnt, inget glömt. Men utan att överdriva så hade Loket åtminstone fem riktigt bra lägen och ytterligare fem skapliga. Komiskt nog så kom de två målen till på mindre bra lägen.