Cupavancemang i årets sista match

Sent igår avslutades säsongen 2017 för Lokomotiv Blackeberg när den andra omgången i Stockholm Cup spelades. För motståndet stod Assyriska United som gjort resan från Södertälje till ett kyligt Stora Mossen. Assyriska har under året säkrat nytt kontrakt i division 4 södra.

Matchen inleddes med två bonusstraffar för Loket. Christoffer Sjölander väntade ut målvakten och placerade in den första. Olle Nyberg gick på kraft och sköt den andra i mål nära vänster stolpe. En flygande start för Loket som alltså inledde matchspelet med en tvåmålsledning.

Loket låg lågt och lät bortalaget rulla boll. Det hettade aldrig riktigt till i målchansväg för Assyriska. Slog de bollar i djupet var Loket oftast före och slog de inlägg var det rutinerade mittbacksparet Per Linzander (38 år) och Henrik Fälldin (40 år) överlägsna i duellspelet. De få skott de lastade iväg gick antingen över eller så limmade Carl Lexenberg dem. Loket hade två kanonlägen i den första halvleken. Båda föregicks på liknande sätt där Kristian Andersson avslutade inne i straffområdet. Första gången prickade Kristian stolpen men den andra gången, när anfallskollegan Mohamed Messaoud serverade, gjorde Kristian inget misstag och 3-0 var ett faktum. Stabilt försvarsspel gjorde att resultatet stod sig halvleken ut.

Till den andra halvleken handlade det om att göra motståndet frustrerat och inte släppa in dem i matchen genom ett tidigt mål. Loket lyckades väl med detta de första 20 minuterna med undantag för ett Assyriskamål som blev avvinkat för knapp offside. Sista 25 minuters började orken tryta hos Loketspelarna. Långbollsfrekvensen ökade succesivt och flera spelare ropade på byte. Under denna period etablerade Assyriska ett tryck men med tre bollars differens kändes situationen ändå under kontroll. I den 87:e minuten bedömde domaren att John Linder, som enlig han själv var spyfärdig av trötthet efter matchen, krokade upp en motståndare precis i utkanten av straffområdet. Straff och mål till 3-1 men med bara enstaka minuter kvar att spela var det ingen större fara, även om så gott som samtliga spelare gick på knäna. Matchen slutade 3-1 och därmed tog Loket en meriterande skalp mot ett lag från högre division. Otroligt bra slitinsats från samtliga spelare!

Segersång fick alltså avsluta årets säsong. Att Loket under sina sista åtta matcher vann sex bådar gott inför 2018. Kvar på Lokomotivkalendern 2017 återstår nu endast Lokomotivfesten som är lagets traditionella gala där även diverse priser delas ut. Sedan väntar uppehåll och någon gång i februari/mars återupptas matchspelet när Stockholm Cups tredje omgång spelas. Loket ställs då mot Ösmo GIF.