Cupavancemang

I går kväll tog Loket emot Fittja IF på Stora Mossens IP när Stockholm Cups första omgång skulle spelas. Fittja IF kom från en stark säsong där de via en andraplats i division 5 är klara för "fyran" till nästa år. Dock är det nuvarande kalenderårs serietillhörighet som räknas när handikapstraffar fördelas...

... vilket innebar att Loket började matchen med en straff. Per Linzander placerade säkert in den till höger om målvakten och Loket inledde matchen i ledning 1-0. De första tio minuterna spelade sedan Loket riktigt bra. Man skapade ett par, tre skapliga lägen samtidigt som Fittja egentligen inte hade några farligheter. Efter kvarten spelad kom dock deras duktiga nummer 10 förbi ett gäng spelare i Loket och sköt hårt och lågt in en otagbar boll i mål. En motreaktion uteblev och bara minuterna senare satte Fittja dit 1-2 med ett hårt distansskott. När sedan Jesper Edholm olyckligt rensade en hörna i eget mål kände nog många med sympatier för hemmalaget att det kunde bli en lång kväll. Fittja slog av lite på takten och Loket tilläts anfalla lite mer. I slutet av den första halvleken lastade Loket in många pjäser när det vankades inkast långt ner på offensiv planhalva. Oscar Hallberg kastade långt, Per Linzander skarvade och Jesper Edholm tog revansch och satte dit sitt första Lokomotivmål från nära håll. Grattis Jesper! Ställningen förblev oförändrad halvleken ut och det var alltså 2-3 i paus.

I den andra halvleken var Fittjas dominans som bortblåst. De var möjligtvis aningen mer bollförande, men skapade bara något enstaka jätteläge. Halvvägs in i halvleken lyckades Loket kvittera. Viktor Åhlander hämtade upp en boll som höll på att rinna ut till hörna. Han spelade in bollen i straffområdet igen. Jesper Edholm höll sig framme och var nära att skicka in sitt andra mål men det blev i stället backspin på avslutet och Mohamed Messaoud kunde trycka dit 3-3 från några meters avstånd. Resten av halvleken var det uppenbart att Loket var nöjda med att ta det till straffar. Fittja lyfte in en del bollar men inget avslut var riktigt nära. Den bästa chansen fick faktiskt Loket med bara minuten kvar då man fick en frispark precis vid straffområdeslinjen. Målvakten kunde dock rädda bollen och straffläggning väntade.

Per Linzander placerade in 1-0 i straffläggningen i samma hörn som handikappstraffen. Sedan stod Joakim Dahlgren för en finfin räddning och Loket ledde efter första straffomgången. Oscar Hallberg placerade sedan in bollen lagom högt, hårt och välplacerat så att målvakten ej nådde bollen. Fittja följde upp med att bomba in 2-1. Jesper Nyman stod på tur och efter att ha varit säkerheten själv på senaste träningens strafftävlingen blev många förvånade när han placerade bollen en bit över ribban. Fittja följde upp med att utjämna efter en välslagen straff. Fredrik Ohlin gick på kraft mitt i samtidigt som målvakten slängde sig åt sidan, 3-2. Fittja följde upp med att placera en straff som "Jocke" var centimeter ifrån att rädda. Viktor Åhlander placerade säkert in den femte straffen, dagens bäst slagna. Fittjas stjärnspelare, nummer 10, behövde då sätta bollen för att ta det till utslagsstraffar. Bollen skickade han högt över och Lokets avancemang var grejat.

Nu väntar seriekollegan Apollon Solna i andra omgången. Exakt speldatum är ej klart men det lär bli under nästa vecka.