Bragdvändning gav tre sköna poäng

Ett stekhett Täby SC var spelplanen för dagen och temperaturen låg runt 25 grader, trots avsparkstid kl 18.00. Loket klev in med, vilket börjar bli en dålig vana, ett löjligt frånvaroläge. 7-8 spelare som vanligtvis figurerar runt startelvan var inte tillgängliga till denna match.

Det till trots så fanns det ett visst mod hos Lokomotivspelarna inför matchen. Många såg det som en "allt att vinna" match då Täby City gått starkt i säsongsinledningen. City pressade och Loket slog ifrån sig hela första halvlek. Fullt rättvist tog City några minuter innan halvtid ledningen med 1-0 efter fritt läge från nära håll. I andra halvlek kom 2-0 ganska tidigt och här kändes matchen stängd och klar. Sedan byttes Kenny Grönquist in och satte en stor prägel på matchen. Inom loppet av en kvart vände Loket 2-0 till 2-3 efter tre vackra mål av Fredrik Ohlin två gånger och slutligen Marcus Brien. Inbytte Kenny spelade fram till två av dessa.

I matchens slutskedde fick dock City sin stora kvitteringschans då domaren pekade på straffpunkten. En sprallig Joakim Dahlgren studsade runt på mållinjen och skytten la straffen i ribban. Efter det är det ett visst tumult men Loket reder ut det hela och avgår med seger, 2-3.

En utförligare matchrapport från denna fantastiska match har författats av Daniel Setterwall och går att läsa här.