Annandag Påsk bjöd på blandade känslor

Så var det då dags. Dagen man väntat på hela den långa vintern, i ca 150 dagar. Den allsvenska premiären! Gnaget skulle åka till Borås efter en rätt usel försäsong spelmässigt med uttåg i Svenska cupen, och möta ett Elfsborg som de också haft en rätt knackig försäsong med mycket skador och rätt knackiga resultat! Det kom ju också ett helt tåg plus ca 40 bussar fulla med ca 4000 gnagare eller mer så det fanns många ingredienser som talade för en rätt intressant afton på Borås Arena.

 

Och intressant blev det där Ellos hade bollinnehavet men Gnaget var det farligare laget sätt till målchanser. Tog också ledningen rättvist tycker jag, Goitom har vaknat och lurade en väldigt passiv Klarström upp på läktaren och "serverar" en omedveten Bahoui. Meeen individuellt misstag från Moro gör att Keene kan flaxa in en drömstrut från ca 25 meter, Moro får inte börja dribbla felvänd... det straffar sig fan alltid, och tyvärr för vår del på värsta tänkbara sätt... Goitom gör sedan en riktig klasstrut efter bra jobb från planens bästa spelare Helgi Danielsson, för att sen bli kvitterad av den nobbade engelsmannen James Keene, visste inte ens att han var kvar i Ellos, så lite har det snackats om honom på försäsongen. En positiv start på säsongen helt klart och intressant att Helgi går in från start efter att mer eller mindre varit oönskad och gör en riktigt grym insats, i vanlig ordning. Gnaget ser farliga ut och hemmapremiären på söndag får fan i mig ingen gnagare missa!

 

Från en positiv överraskning till den ständiga besvikelsen, Leeds United Football Club... I vanlig ordning så sänds Leeds på TV när jag absolut inte kan titta, och idag så skulle den självklart sändas på TV10 SAMTIDIGT som AIK... Vissa kanske tror att thats that, inget Leeds för jockes del. Näe du, då drar man fram paddan och kollar den därifrån samtidigt som allsvenskan på stora burken! Multi-tasking på hög nivå!

Spelmässigt var det katastrof och den gamla ugglan Neil Warnock envisas med att sätta lagets bästa spelare, Ross McCormack på bänken... mitten på andra kommer han in och vad händer? JO, han gör ju självklart mål och publiken på de glesa läktarna på Elland Road ställer sig upp o jublar! Men besvikelsen som jag inledde med ska självklart visa sig när den mediokra mittbacken Jason Pearce självklart ska dra ner en Derbyspelare i straffområdet som är helt ur vinkel, Straffen skjuts i stolpen och självklart är det en Derbyspelare som är först på returen... 1-1 o raset skall därmed inledas.

 

Leeds ända ljus i mörkret, ytterbacken Sam Byram nickar en kort tid därefter självklart stenhårt i ribban från bara någon meters håll och man tror att de kanske ska kunna knoppa in ett segermål. Då passar istället Derby på att göra 2-1 på en hörna och fiaskot är ett faktum och den sista chansen till Play-off är därmed borta... En till säsong spoilerad tack vare en styrelse som satsar för lite pengar, och de pengar som ändå satsas läggs på spelare som är för dåliga...

 

Men detta var trots allt en Måndag som bådar gott, Allsvenskan är igång och jävligt glad är man för det!

Nyheter i Loketland: Imorgon är det fys och just nu 5 pers som attendat, självklart för dåligt och folk måste ta sig i kragen! Alltid samma folk som kommer och alltid samma folk som inte är där...

Allt för nu!