Andra raka och (tillfällig) serieledning

I slutet av denna varma majdag begav sig Loket till Hässelby Gårds BP. För motståndet stod FC of Hässelby som haft en tuff start med fyra raka torsk. Är det något vi lärt oss genom åren är det att underskattning är i princip synonymt med förlust i denna serie. Så det var full laddning när domaren blåste i pipan.

I bortalaget fanns bekantingen Julius Jäderlund, med två sessioner i Loket på sitt CV. Bland annat var "Julle" en viktig pusselbit i det lag som tog föreningens senaste serieseger, vilket var division 6B säsongen 2011. Loket satte av i ett rasande tempo och pressade ned hemmalaget rejält första kvarten. Chanserna haglade och det kändes som en tidsfråga innan utdelningen skulle komma. Det gjorde den också där omkring matchminut 15. Christoffer Sjölander satte en magnikfik boll i djupled och Mohamed Messaoud fick äntligen utdelning när han avslutade från en snäv vinkel till 1-0. Efter ledningsmålet dog tempot lite men det var fortfarande klar Lokomotivsk dominans. I slutet av halvleken kom också ett viktigt mål till 2-0. En bra hörna av Olle Nyberg, som var på väg direkt in i mål, stöttes ut av målvakten. Dock inte bättre än att Jonatan Holm behärskat kunde nicka in bollen i mål från cirka tre meters avstånd. "Jonte", som imponerande med sitt poängspel på försäsongen fick äntligen göra sitt första tävlingsmål för klubben. Grattis Jonte!

I den andra halvleken var matchbilden snarlik som i den första. Loket var totalt överlägset vad gäller bollinnehav och chanser men Hässelby stack emellan med några omställningar. Med 20 minuter kvar rann Sebastian Asplund, som flyttats upp i anfallet, igenom motståndarförsvaret och blev kapad precis innanför straffområdet. Erik Jörmyr placerade säkert in den efterföljande straffen till 3-0 och matchen var defintivt avgjord. I slutet av matchen fyllde Gideon Asum Oyuga på till 4-0 efter inspel från Christoffer Sjölander. "Gidde" står därmed på två mål på två inhopp, ett imponerande facit.

Två raka vinster för Loket och upp i serieledning, dock med en match mer spelade än toppkonkurrenterna. Nästa fredag tar Loket emot Qaran som ledde serien inför den femte omgången. Ett match som kan visa sig bli riktigt viktig när säsongen ska summeras i oktober. Spelplatsen är Stora Mossens IP.