All uppmärksamhet på Setterwall

Med endast en dag kvar till seriepremiären så tyckte vi på redaktionen att det var dags att ta tempen på en utav våra diktatorer. Den av de två som fick sätta sig i intervjustolen denna gång var diktator Daniel "setta" Setterwall. Tränare för laget men också en loket-ikon, som inleder sin tjugonde raka säsong i loket. Från början som målvakt, grundare och diktator. Men nu som tränare och diktator. Läs nedan vad Daniel  har att säga.

Efter ca 6 månader av uppehåll, vinter och försäsong så är det äntligen dags att dra igång årets säsong! Hur går tankarna hos dig och Per?
Det är underbart att säsongen drar igång! Försäsongen i all ära, men det är under seriesäsongen som det är som allra roligast. Vi har dessutom haft en ganska så tuff försäsong på så vis att det mesta handlat om att arbeta ihop en trupp med tillräckligt många spelare. Vi hade gärna hunnit jobba mer med taktiska bitar, målsättningsarbete, teambuilding och liknande, men i år blev det lite annat fokus. Desto skönare känns det nu att vi kan konstatera att vi till slut har fått ihop en slagkraftig trupp!

Försäsongen drog igång i början på februari och avslutades i tisdags, reaktioner? Blev under försäsongen tre matcher, där det blev totalt tre poäng. Nöjda med utfallet? Och räcker det med tre matcher inför en ny säsong? Givetvis är vi inte nöjda med det resultatmässiga utfallet av försäsongen. Det vore konstigt om man var nöjd med 3 av 9 poäng mot motstånd från lägre divisioner. Inte heller prestationsmässigt har det känts helt hundraprocentigt. Men försäsongens syfte är inte att göra bra resultat utan att vi ska utvecklas så att vi ökar våra chanser att göra bra resultat i serien. Det har vi uppnått! I den bästa av världar hade det varit bra att få spela ihop laget i ytterligare några träningsmatcher. Men med tanke på att vi fick ihop truppen sent under försäsongen och även baserat på erfarenhet från tidigare säsonger är risken stor att närvaron blivit låg om vi hade lagt in tidigare träningsmatcher. Och min erfarenhet av tidiga träningsmatcher på säsongen med låg närvaro är att de inte tillför så mycket. Så utifrån det blev det bara tre matcher denna försäsong, och vi får göra vårt bästa utifrån det! Som det har redovisats tidigare på hemsidan så har en del nya spelare anlänt, är truppen färdigbyggd nu? Nej, vi skulle fortfarande må bra av att bli några fler. För att hålla i en serie tror jag att man behöver vara 16 personer på varje match. För att lyckas få ihop så många till match efter match behöver man nog vara nånstans 22-25 spelare i truppen och där är vi inte nu. Så för rätt personer, det vill säga de som är sköna snubbar, vill leva efter Loketandan och dessutom har en del boll i sig, så finns det absolut plats i truppen. Vi uppmuntrar er alla att fundera på om ni känner någon som kan bli en framtida Loketspelare.

Årets säsong bjuder på en hel del nya motståndare och ett byte från norra till mellersta serien, vad anser ni om kvalitén på årets serie? Och vad är målsättningen år 2016?
Vi har ännu inte hunnit göra något målsättningsarbete. Målsättningen är inte något som vi Diktatorer ska sätta på egen hand utan det ska vi alla göra tillsammans. Det är något vi får ta tag i framgent. Men i grunden lever vi efter Loketandan, stark vinnarvilja i kombination med att vara Stockholms roligaste klubb att spela för. Så för mig är det givet att vi går in till varje match med inställningen att vi ska vinna den specifika matchen. Gällande kvalitén på serien är det alltid svårt att säga något på förhand. Jag har så många ggr trott olika saker om lag baserat på föregående års resultat, prestation och diverse rykten och sen har det gått precis tvärtom. Men ryktet säger att Mellersta är en enklare serie än Norra. Senast vi spelade i Mellersta, då ett antal av de lag som är med nu också var med, så hamnade vi på övre halvan och vann åtminstone en match mot de flesta av topplagen. Det året hade vi helt klart kunnat gå upp. Å andra sidan finns det nu lite hajpade lag, något lag som gått långt i cupen, något annat som gjort supervärvning etc. Vi får se helt enkelt!

När vi gick in till sommarledigt förra säsongen så låg Loket på sista plats. Men efter en resultatmässigt bra höst, så räddades kontraktet med god marginal. Vad tar ni i ledarstaben med er ifrån fjolsäsongen?
Vi tar med oss den moral vi visar efter sommaren. Vi börjar hösten efter 8 raka förluster och i ett pressat läge, men tar oss samman och säkrar sedan kontraktet med god marginal. Resultaten var helt olika på våren och hösten, men så jättestor var inte skillnaden prestationsmässigt, vi hade en rejäl dos otur på våren. Men en aspekt som vi justerade var också detaljer kring vårt sätt att spela. Vi hade haft för höga utgångspositioner med ytter-backarna i uppspelsfas samtidigt som vi poängterade vår vilja att spela oss upp. Vi gick sedan över till ett lite rakare och enklare spel och samtidigt justerades positionerna i uppspelsfas. Nu i år tar vi med oss de lärdomarna och kör en lite annan variant i uppspelsfas.

Premiär på fredag, mot Stureby SK. Nervöst?
Absolut, och det är ju en stor del av tjusningen! Att stå vid sidan av är nog mer nervöst än att spela. Och efter att ha kört träningsmatcher där resultatet egentligen inte spelar så stor roll, så är det uppfriskande men också lite nervöst att vara med om matcher där mycket står på spel. Men det är bara en positiv nervositet, som alltid infinner sig i viktiga tävlingssammanhang, det finns inget att vara orolig för.

Och sista frågan, Nordicbet har gett loket oddset 30.00 att vinna serien. Med endast 2 lag med ett högre odds, har bettingbolagen underskattat Lokomotiv Blackeberg år 2016?
För det första, otroligt kul att det finns odds på vår serie! Det gör inte mig något att bettingbolagen underskattar oss. Om det finns en liten, liten chans att det gör att våra motståndare gör detsamma så är det bara att tacka Nordic Bet å det grövsta. Jag kan förstå att vi utifrån sett inte är favoriter till seriesegern. Dels hade vi en halvdan säsong bakom oss och dels har vi till stor del byggt en ny trupp. Men för oss som vet vilket grymt gäng vi har nu, så framstår oddset som ett hån. Men som sagt, så ska vi inte se det, vi tackar istället Nordic Bet för eventuell hjälp med att få motståndarna att underskatta oss!

Tack Daniel och lycka till på fredag!

/Redaktionen