Välkommen till Loket, Marcus Fredriksson

Med exakt två veckor kvar till årets säsongspremiär så är det nu dags att presentera ännu ett nytt ansikte i årets trupp. På listan av nya spelare finns det både helt nya förmågor samt efterlängtade hemvändare. Den fjärde att presentera i denna reportageserie är vårt nyaste tillskott på mittfältet. Marcus var den första att provspela under denna säsong, och gjorde sin debut på säsongens första träningspasset. Sedan dess har han varit gjuten i laget. Bra inställning, spelförståelse och passningsfot. Läs mer om Marcus nedan.

Födelseår: 1991
Tidigare klubbar: Ängby IF, FK Bromma, Kvicksund (Eskilstuna)
Position: Mittfält

Förebild: Totti
Favoritresemål: Just nu, Rom, där jag i skrivande stund befinner mig! (när denna intervju gjordes)
Käkar helst: Pasta!
Lyssnar på: Mycket "tropical house" på senaste tiden, t.ex Kygo
Skomärke: Nike eller Adidas

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League: Allsvenskan!
Öl eller vin: Öl
VM eller CL: VM
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt: Håll tätt bakåt
Sommar eller vinter: Sommar

Vem är Marcus?
Efter 3 års studier i Eskilstuna på ekonomprogrammet har jag flyttat tillbaka till västerort där jag är uppväxt. Har hänt mycket det senaste året då jag först fick mitt första ekonomi jobb och sedan flyttade ihop med tjejen. Kände att det var dags att ta upp fotbollskarriären efter några mellanår med sporadiskt spel i korpen. Bästa åren har jag ju trots allt framför mig!

Hur har din fotbollskarriär sett ut?
Började i Ängby när jag var 6 år, spelade tills jag var 15. Laget lades tyvärr ned på grund av svikande intresse så spelade en säsong i FK Bromma innan jag lade skorna på hyllan ett par år. När jag började plugga i Eskilstuna följde jag med en kompis i klassen och spelade ett par säsonger i div 6 klubben Kvicksund.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv?
Varje gång jag gjort mål, dvs ungefär 5 gånger!

Favoritlag, och varför?
Djurgården, tack vare farsan!

Vad visste du om loket innan och vad har du för förväntningar?
Var faktiskt och kikade på två matcher förra säsongen så hade ganska bra insyn i vilket tempo och vilken nivå det var på laget. Förväntar mig att det kommer bli tuff konkurrens om att få spela men att det kommer göra laget bättre då varje spelare måste kriga för att få speltid!

Vad är din målsättning för säsongen 2016?
Att komma i gammal god form konditionsmässigt och förhoppningsvis vara nära/ha en startplats innan säsongen är slut!

Vad är dina intryck av föreningen IF Lokomotiv Blackeberg?
Jävligt skönt gäng och en perfekt nivå när man jobbar, har tjej och mycket annat som ska hinnas med. Det är riktigt kul att komma ner på träningarna varje gång men när det väl gäller är alla seriösa och ger allt.

Välkommen till Loket Marcus!

/Redaktionen