Ute ur cupen efter straffsparkar

Efter en strålande säsongsavslutning i serien var det i kväll dags för den första omgången av Stockholm Cup att spelas. Loket hade fått en trevlig lott när man tog emot återstartade HTFF (Hammarbys farmarlag) hemma på Mossen. Eftersom HTFF spelar en division högre inleddes matchen med en straffspark för Loket.

Straffen placerades säkert in invid den vänstra stolpen av Erik Jörmyr och Loket inledde matchen i ledning 1-0. HTFF var det bollförande laget och skapade mest. Loket fick mest stänga ytor och försöka kontra. När man väl gjorde ett försök att kontra stod HTFF:s lagkapten i vägen. Deras kapten var etablerade José Monteiro som har över hundra matcher för Hammarbys A-lag, där han även var lagkapten 2011. Han är blott 37 år, och var fullt naturligt matchens gigant. Efter en halvtimme fick bortalaget hål på Loket. En andraboll sköts på halvvolley snyggt i en båge över Joakim Dahlgren och in i mål. Bara två minuter senare hade "Bajen" vänt på steken. Ett skott utifrån tvingade "Jocke" att lämna retur och en framrusande grönvit hade en lätt sak att skjuta in ledningsmålet. Med tanke på hur matchen sett ut kändes det som en tuff uppgift för Loket att nu lösa avancemang. Men man repade mod och i matchminut 35 fick man utdelning. Loket pressade högt och tvingade fram en svag passning av motståndarna. Daniel Hinders fick bollen inne i straffområdet. Först överstegsfintade han bort nämnda Monteiro, sedan skottfintade han bort ytterligare en back innan han snyggt placerade in 2-2. Ett klassmål! 2-2 stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken blev väldigt chansfattig. Det hettade aldrig riktig till och för Lokets del gjorde man ändå en bättre andra halvlek än första. Efter 90 spelade minuter var ställning alltjämt 2-2 och det hela skulle avgöras med straffsparkar. Jörmyr var först ut men bollen smet precis utanför. HTFF satt sin första hårt i taket. Christoffer Sjölander var säkerheten själv och satte sin hårt i hörnet. Därefter la motståndarna en lös straff mitt i och Jocke kunde stöta bort bollen med fötterna. Därefter sköt Olle Nyberg stabilt in ledningsmålet, men HTFF kvitterade omgående. Fredrik Ohlin sköt sedan hårt och lågt och målvakten hann ej ned, och när sedan HTFF sköt utanför var det matchboll för Loket inför den femte straffrundan. Oscar Hallberg sköt sin straff väl placerad, men målvakten gick rätt och räddade. HTFF kvitterade och det blev utslagsstraffar. Hinders stegade upp och la en snarlik straff som Oscars och även räddningen blev snarlik från HTFF:s målvakt. Nu var det i stället matchboll för gästerna, och den satte de hårt stolpe in.

En stark instats av Loket, men till slut vann ändå HTFF rättvist. För Lokets del har man nu spelat och tränat färdigt för i år. Men säsongen är på sätt och vis inte slut än. På lördag avgörs Lokets öde vad gäller uppflyttning. Det man hoppas på är att Spånga tar poäng eller att Assyriska vinner i sina respektive kvalmatcher. Sedan väntar den årliga Lokomotivfesten 9 november, där bland annat diverse priser delas ut.