Träningsmatch: Westermalms IF 2-3 (1-2)

På söndagskvällen, efter värmeböljan som ingavs sig under dagen så var det dags för lokets tredje träningsmatch 2015. Lokomotiv tog emot det föredetta allsvenska laget från kungsholmen, division 6 laget Westermalms IF på Åkeshovs BP.

Som tidigare träningsmatcher så kom loket dit med en stor trupp, och mycket byten hade utlovats på förhand. Och som det var sagt så var det stor rulljans på spelare denna afton. Många nya ansikten samt spelare som testade ovana positioner.

Startelva:
Jocke(45) - Oscar(45)(75), Erik J(45), Samir, Eales(75) - Max, Ted, Elias(45), Viktor(65), Martin St(45)(65) - Kristian(45).
Avb:
Fällan(45), Ohlin(45), Basse(45), Tom(45), Marco(45), Wille(45).

Loket börjar matchen genom att efter ca 30 sekunder göra ett bolltapp på egen planhalva som resulterar i ett friläge som räddas. Annars börjar hemmalaget på ett lovande sätt, stort bollinnehav och ett resultat av det är en del målchanser som skapas. Den som sitter fast på näthinnan såhär efteråt är Oscars kryssribba ut, efter en imponerande soloprestation på vänsterkanten. Men mycket skapas också på bland annat fast situationer, framförallt genom Viktors genomgående strålande hörnor från vänster denna afton. Men mål skulle komma och det kom två stycken bortamål, och ett hemmamål. Båda målen bakåt kom efter defensiva misstag, ena genom ett ytterligare bolltapp på defensiv planhalva som resulterade i ett ytterligare friläge och mål. På det andra så räknades det fel i försvaret på ett inlägg från höger som går förbi allihop till en helt fristående Westis-spelare, som fri med målvakt kan placera in bortalagets för kvällen andra mål. Lokets mål gjordes av provspelande Max efter ett långt inkast från Oscar.

Sex stycken byten gjordes i paus, och ytterligare byten kom under andra halvlekens gång. Detta gav matchen en ny prägel. Hemmalaget kommer ut till andra halvlek på ungefär samma sätt som första halvlek, det ser bra ut, mycket bollinnehav och målchanser. Detta resulterar också i ett tidigt 2-2 mål, som görs av inhoppande Wille som placerar bollen i målvaktens bortre hörn. Loket fortsätter att äga boll och målchanser skapas, fina frisparkar slås av både Basse och Tom. Men smärre chockartat så var det denna afton, samma som mot Storskogen motståndarna som gör ett sent mål. med ca 5 minuter kvar så gör Westis 2-3 efter en misstänkt offside, som resulterade i att bollen kom ut på högerkanten, lågt inlägg som glidsparkas in av en svartvit. Strax efter detta blåser den för dagen väldigt oinspirerade domaren(gick mestadels i mittcirkeln, och inte en svettdroppe...) av matchen och det slutar enligt skribenten oförtjänt 2-3 till Westermalm.

Slutsatser man kan dra av detta är att, vi gör en rätt slätstruken insats. Viljan finns inte riktigt där, inte heller den 100% inställningen som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Det känns också som att det är anledningen till de misstag vi gör idag, ödesdigra misstag görs på alla tre målen pga dåligt fokus och inte 100% inställning. Varför det är så är en bra fråga, kan vara ett resultat av att det är väldigt många nya ansikten i laget just nu och vi inte är riktigt samspelta ännu. Men det är därför man har träningsmatcher, för att träna bort fel till när allvaret börjar.

Nästa träningsmatch är mot fjolårets seriemotståndare, Saltsjöbadens IF. Då blir det årets första seger!

/Redaktionen