Tack Jesper!

Under försäsongen meddelade Jesper Nyman att han nu till sommaren kommer flytta hem till Gotland, vilket förstås omöjliggör fortsatt spel med Lokomotiv Blackeberg. Jesper ska tillsammans med sambon Linnéa få tillökning om några veckor och för att hinna få klart med flytt och annat har de valt att ta båten över redan nu på fredag. Det innebär att "Gute" gjorde sin sista match i fredags mot Qaran.

Under åren har många spelare kommit och gått inom Loket. Men få, om ens någon, har gjort ett så stort avtryck på så kort tid. Jesper gjorde sin första träning i slutet av april 2017, och gjorde debut genom ett inhopp två veckor senare. I matchen efter fick han chansen från start och gjorde sin första assist. I hans tredje framträdande blev han matchens lirare i derbyvinsten mot FK Bromma och sedan dess har han varit ett givet namn i startelvan. Trots att Jesper var skadad under hösten 2017 ärades han, från sjuksängen, med priset årets rookie. Under den första säsongen användes han främst som yttermittfältare, men till 2018 plockades han in som innermittfältare och förblev det fram till idag. Tack vare hans stående topprestationer var han vid Lokomotivfesten 2018 den självklara vinnaren av MVP-priset.


Jesper Nyman, efter hans stora genombrott mot FK Bromma.


För att räknas som en av de riktigt stora i klubbens historia krävs förstås mer än två år. Men Per Linzander, som spelat med mer eller mindre alla värda att nämna i sammanhanget, uttrycker sig ändå med stora ord.

 - Sorken är otvivelaktigt en av de skickligaste och mest hårdjobbande spelare som någonsin dragit på sig en Lokettröja och det är såklart en stor sportslig förlust för laget. Men framför allt så tvingas vi nu säga "på återseende" till en av de mest ödmjuka och sympatiska människor jag någonsin har träffat, alla kategorier. Jesper förkroppsligar på många sätt det som Loket som förening vill vara, sportslig ambition och kämpaglöd i kombination med glädje och ett inkluderande och vänligt bemötande gentemot alla medmänniskor. Han kommer verkligen att fattas oss både på och utanför planen!

Trots vetskapen om att han inte kommer vara med när 2019 summeras har han fortsatt prestera i år. Han har spelat samtliga minuter i de inledande sex omgångarna, gjort två mål, slagit mängder med öppnande passningar och återerövrat fler bollar än någon annan. Jesper kommer som Per påpekade även vara otroligt saknad i sin person. Henrik Fälldin, tränare och Jespers trogna chaufför, uttrycker sig också om det hela.

- Jesper är en utomordentligt ödmjuk kille på som vid sidan av planen. Han klagar aldrig på med- eller motspelare. Han kommer vara saknad på alla plan. En kul anekdot är att Jesper är en av få personer som fått två gula i samma match utan att få syna det röda kortet. Det säger en del om hans magi på planen.

Hela föreningen önskar Jesper och Linnéa lycka till det i det nya liv som nu stundar. Dörren till Loket står alltid öppen och vi hoppas såklart se honom på Lokomotivfesten i höst. Per Linzander skickar även en passning gällande nästa säsong.

- Leger 2020 på öjn?

Tack Jesper!