Stortorsk mot Råsunda IS

I fjol åkte Loket på stryk med 0-5 när de spelade borta mot Råsunda IS. I kväll, blev det en lika stor förlust, 1-6, men matchbilden såg annorlunda ut denna gång. Den gången förde Råsunda spelet och var helt överlägsna. Denna gång var det Loket som tog tag i taktpinnen i första halvlek och förde spelet. Men Råsunda var farliga i sina omställningar och hypereffektiva när väl lägena kom.
Råsunda IP är en väldigt kort plan och det kändes som att det gynnade hemmalaget som hade vana av dessa spelmått. När domaren blåste för halvtidspaus hade Råsunda satt dit tre bollar i nät, medan Loket inte förvaltat något av de lägen som uppstått.

Loket gjorde ett försök till att komma tillbaks i andra halvlek. Cirka tio minuter in kom också en reducering. Det var utan tvekan det vackraste spelmålet hittills i år. Christoffer Sjölander satte en magnifik boll i djupled till Mohamed Messaoud, som på ett tillslag spelade bollen snett inåt bakåt. Där smällde Kristian Andersson in bollen i borte burgaveln, mycket vackert.

Loket fortsatte trycka på och kort efter 3-1 målet var det två sekvenser som hade kunnat ge liv till matchen. Först blev Kristian sänkt av målvakten strax utanför straffområdet. Där hade domaren möjligtvis kunnat målchansutvisa målvakten, men nöjde sig med frispark och varning. Strax därpå var Råsunda väldigt nära på att självmåla till 3-2 efter ett inlägg.

I stället kontrade Råsunda in 4-1 och det var rullgardin ned för Loket. Tyvärr lyckades vi inte hålla siffrorna på en respektabel nivå utan det ramlade in ytterligare två bollar. Mycket illa.

Tabellmässigt är detta ingen katastrof, endast en poäng skiljer upp till serieledande Polonia. Men nu gäller det att ladda om och studsa tillbaka. Nästa match spelas på söndag om nio dagar mot Qaran. Förhoppningsvis blir det ett mer muntert resultat då.