Storseger i premiären!

I kväll fullbordades första omgången i division 6B när Lokomotiv Blackeberg tog emot Råsunda IS. En finfin aprildag med klarblå himmel som övergick till isande kyla när solen gick ned, lagom till avspark.

Loket gick på för fullt under matchens inledande kvart. Laget pressade högt och gav inte Råsunda en lugn stund. I den 12:e minuten tog Loket också ledningen. Ett högt inlägg från Henrik Fälldin singlade ner runt straffpunkten. Fredrik Ohlin fick huvudet på bollen som gick i en hög båge i mål, strax under ribban. Lokets frenesi höll i sig en stund men halvlekens avslutande kvart var Råsunda bättre. Förutom en frilägesräddning från Gustaf Malmgren uteblev dock de farligare chanserna.

Till den andra halvleken gjorde Loket tre byten för att få upp energin igen. Matchen stod och vägde och i mitten av halvleken serverade Axel Oljons till Mohamed Messaoud som avslutade från nära håll men med en målvaktsräddning som resultat. ”Momo” fick dock revanschera sig i den 73:e minuten. Efter flipper i straffområdet kunde han till slut motlägga in 2-0. I och med det målet gick luften ur bortalaget. Loket bjöd sedan på propagandafotboll den avslutande kvarten.

Christoffer Sjölander smällde i den 75:e minuten in en helvolley i en andravåg, mycket snyggt till 3-0. I den 85:e minuten hittade Olle Nyberg en lång svepande boll till Fredrik Ohlin. Ohlin drog en försvarare och passade snett-inåt-bakåt till John Linder som placerade in 4-0. John bjöd sedan tillbaka tre minuter senare med ett inlägg till Ohlin som ensam vid bortre stolpen kunde nicka in 5-0.


Lagfoto efter kvällens drabbning.


Riktigt go' start på säsongen. Alla i matchtruppen stod för en strålande insats vilket ska framhållas. Här näst väntar en träningsmatch mot FK Bromma på söndag. Sedan åker Loket till Knutby nästa onsdag för seriematch mot Banjul.