Slät insats i serieavslutningen

Fyra dagar efter att Loket säkrat kontraktet var det dags att spela slutomgången mot Kilimanjaro. Det var en decimerad Lokomotivtrupp som när domaren blåste igång matchen endast bestod av en avbytare.

Matchens första riktigt bra läge kom när Kilimanjaro prickade stolpen vid friläge efter dryga kvarten. Loket svarade med ett fint anfall där William Knowles var ytterst nära att sätta dit ledningsmålet. Med halvtimmen spelad tog ändå Loket ledningen. Målvakt Joakim Dahlgren gjorde utspark. Mohamed Messaoud gick upp i nickduell. Bollen studsade bakom duellen och Fredrik Ohlin klippte till från knappt halva plan. I en hög båge dalade bollen sedan in strax under ribban. Ledningen stod sig tyvärr inte speciellt länge. Strax därpå föll en Kilimanjarospelare lätt och domaren dömde straff. Straffen slogs sedan i mål två gånger efter att den behövts slå om. Efter målet visades en i Kilimanjaro ut, oklart varför.

Med 1-1 och en man mer hade Loket trycket i andra halvlek. De hade dock svårt att omvandla det i heta chanser men Mohamed var ett ständigt uppe på topp. Det var ett oerhört lågt tempo över lag. Därför blev många ställda när Kilimanjaros mittback satte fart från egen backlinje. Han passade sig igenom och fullföljde löpningen. Till slut vann han den nickduell som uppstod i straffområdet och bollen gick mellan benen på Jocke i målet och in. Med 20 minuter kvar fick sedan Kilimanjaro ytterligare en utvisning för något verbalt mot domaren. Loket gjorde sig redo för att sätta tryck på Kilimanjaro. Då hände i stället det pinsamma att Kilimanjaro utökade sin ledning till 3-1. Dåligt hemjobb från Lokets mittfält och anfall gjorde att Kilimanjaro kom 3 mot 3 och efter en individuell soloprestation kunde de till slut rulla in bollen i mål. Loket skapade sedan halvläge på halvläge. "Momo" hade dessutom två bollar i nät men vinkades båda gångerna, tveksamt, av för offside. Med fyra minuter kvar kom till slut reduceringen. Oscar Hallberg drog till med ett pressat skottinlägg från höger som målvakten inte klara av att hålla. Carl Lexenberg, målvakt till vardags, stötte in returen från nära håll. Hans första mål i Loket! Därefter lyckades Kilimanjaro vaska fram en hörna och tiden rann ut i sanden.

En seg avslutning på serien men å andra sidan inget som påverkade tabellen nämnvärt. Nya tag nu i stället när Loket på fredag om en vecka spelar första omgången i Stockholm Cup.