Seger äntligen för Lokomotiv Blackeberg

På onsdagskvällen så blev det äntligen seger igen för Lokomotiv Blackeberg. Motståndet var för kvällen FC Järfälla, och resultatet blev 2-1(1-1) till hemmalaget loket efter en gastkramande avslutning på matchen.

Det var ett för kvällen skärpt, taggat och förbättrat hemmalag som kom till Stora mossens IP med den starkaste 16-manna truppen på väldigt länge. Där första halvlek slutade 1-1 efter att loket tagit ledningen genom en fin solprestation av Ted Fontér i motståndarnas straffområde. Precis innan paus så kvitterade Järfälla genom en frispark från straffområdeslinjen.

Andra halvlek var en tät och jämn föreställning med Järfälla som började bäst. Dock skapades det chanser från båda håll. Men efter att kvällens bortalag fått en utvisning med 20 minuter kvar så började det väga över mer och mer för loket.

Det har väntats länge på en seger för vårt lok, faktiskt så länge som tre månader. Och det såg länge ut som att det inte skulle bli någon denna kväll heller, trots bra spel. Men precis när klockan går in på stopptid så får Kristian Andersson ett bra läge att skjuta från distans, och till allas våran glädje så gick bollen in upp i närmaste krysset och segern var ett faktum.

För den som undrar så var senaste segern innan gårdagen den 11e maj på hemmaplan mot Rissne IF, då seger med 3-2.

Detta var den andra matchen på hela säsongen som loket släppte in mindre än två mål i en match.

Nästa match när redan imorgon fredag. Då mot ytterligare ett lag från övre halvan av tabellen, Olympiacos FC. Avspark kl 20.00 på Bromstens IP.

Stöd loket på plats.

/Redaktionen