Otroliga scener när Loket vände och vann!

Efter förra veckans urladdning mot Bromsten väntade igår ännu tuffare motstånd i form av Banjul FC. Liksom mot Bromsten stod Loket igår som hemmalag på Stora Mossens IP. Banjul hade gått fram som en slåttermaskin i serien och var inför denna drabbning obesegrade med resultatraden 10-4-0. Samtidigt hade Loket ett rent hemmafacit på 7-0-0. Någon svit skulle alltså spricka denna afton. Tabellförutsättningarna inför matchen var att kryss eller vinst för Banjul skulle innebära att de var klara seriesegrare, medan en vinst för Loket skulle se till att det lever in i den sista omgången.

Loket kom till match med en stark trupp och för första gången på länge fick man inget sent återbud på matchdagen. Mittfält och anfall utgjordes av Ängbys gamla 89:or; Olle Nyberg, Daniel Hinders, Christoffer Sjölander, Sebastian Asplund, Viktor Åhlander Cevallos och Fredrik Ohlin. I mål stod Gustaf Malmgren och framför sig hade han Henrik Fälldin, Jesper Edholm, Oscar Hallberg och Sebastian Svarvars. Vädret var optimalt fotbollsväder med duggregn, men ändå inte för kyligt. I och med matchens dignitet hade en större publik än vanligt letat sig till "Mossen". Dels hade bortalaget ett skapligt stort följe, då eventuellt seriesegern skulle bärgas. Men även hemmafansen slöt upp och bland annat dök en kvintett klubblegendarer upp i form av Daniel "Setta" Setterwall, "KOP", Micke Selin, Alex Scott och Jonatan "Karls" Karlman.

I matchens inledning var det Loket som försökte mest, men Banjul var säkra i sitt passningsspel, och Lokets press mot målvakt och försvar gav ingen utdelning. Cirka kvarten in tog ändå Loket ledningen. Edholm slog in en hård frispark från mittplan över Banjuls backlinje. Hinders löpte sig fri och med en utmärkt nedtagning skapade han sig ett fritt läge med målvakten inne i straffområdet och placerade in 1-0. Bara minuter senare svarade Banjul med samma medicin. En inläggsfrispark mot borte stolpen genererade ett öppet läge som "Gurra" inte kunde göra mycket åt och bollen stöttes i mål till 1-1. Ytterligare några minuter senare var det dags igen. Banjul vann boll på mittplan, och en spelare i bortalaget drev framåt. Från 30 meter skickade han sedan iväg en projektil som dök rakt in i krysset. Ett otroligt skott, som lär vara årets mål i hela serien. Ett myckert vackert mål, men samtidigt kändes det surt då det var den typ av skott man får till en gång på hundra (om ens det). Loket höll ställningarna fram till paus, men hade svårt att skapa riktigt heta lägen.

Den andra halvleken inleddes med att Banjuls målvakt fick en varning för maskning vid inspark. Dessutom passade Banjuls spelare på att ligga kvar länge efter varje duell och det var uppenbart att de inte vara intresserade av någon propagandafotboll i den andra halvleken. Enligt uppgift från supportrar ska även bortalagets målvakt ha skjutit iväg reservbollen bredvid mål ett flertal gånger medan domaren inte såg, allt för att få tiden att gå.

Loket tog över matchbilden och var det bollförande laget som försökte mest. Banjul fick ett par varningar och ett rött låg i luften. Loket hade hela matchen varit det starkare laget i luftspelet och således satsade man fullt vid varje offensivt inkast. Hallberg kastar ju som bekant väldigt långt och med 25 minuter kvar gav det resultat. Ett inkast från vänster nickskarvades av Edholm och i en andravåg kom lagkapten Olle Nyberg. Olle skickade iväg en bomb som skruvade sig in i bortre burgaveln till 2-2. Lite lustigt då Olle även i vårmötet mot Banjul kvitterade till 4-4 via ett hårt skott i identiskt läge.

Precis som mot Bromsten hade man hämtat upp ett underläge i paus och nu var det bara att ösa sista kvarten. Med ett tremannaanfall försökte man skapa tryck och det lyckades hyggligt. I 87:e minuten fick Loket ännu ett offensivt inkast, fast denna gång från höger. Inkastet kom in och nickades iväg av en försvarare i Banjul - till ett nytt inkast. Med i princip hela laget uppe i offensiv box var det bara att lasta igen. Oscar kastade, inbytte Erik Ekengren nickskarvade till Edholm som också satte hjässan till och framför mål höll sig Ohlin framme och styrde in bollen i nättaket till 3-2. Eufori!

Matchen var dock inte över, utan två minuter samt tillägg återstod. Banjul satsade allt framåt och Loket parkerade bussen. Viktor fick till ett hårt skott och var ytterst nära att punktera matchen, men Banjuls målvakt stod för en fin räddning. I matchens absolut slutskede skickade Banjul in en långboll. Efter nickduell kom två spelare fria, en i klar offsideposition och en som låg precis i linje. Spelaren i linje stötte fram bollen och skulle precis avsluta, då kom den klart offsidestående spelaren in och "tog över" läget och domaren blåste mycket riktigt av för offside. I samband med det bortdömda målet uppstod tumult och en spelare i Banjul fick sin andra varning och blev utvisad. Loket behövde slå ifrån sig en gång till innan domaren satte pipan till munnen och blåste av matchen. Firande för hemmalaget, medan bortalaget var minst sagt upprörda. Ytterligare ett rött kort halades upp efter slutvisslan och den stackars domaren blev jagad av några spelare i bortalaget som var förbannade. Det uppstod dock inget direkt våld, och efter hand lugnade sig situationen.

Hoppet om seriesegern lever därmed vidare. På fredag möter Loket ett nedflyttningshotat Råsunda på bortaplan. Vinst där och man går upp i serieledning och är klara att bli minst tvåa. Av någon anledning är inte slutomgången synkad i år, utan Banjul spelar sin avslutande match på lördag mot Qaran. Banjul går såklart som favoriter där, men Qaran är ett bra lag och skulle de vinna den matchen, samtidigt som Loket vunnit på fredagen - ja då är seriesegern ett faktum. Dramatik att vänta!

För övrigt lyckades ju Loket i och med detta för första gången någonsin göra en "ren" hemmasäsong med idel segrar. Imponerande!