Oavgjort i höstpremiären

På måndagskvällen tog Loket emot en lokalrival i Gimonäs på Stora Mossens IP, vilket är de båda lagens hemmaplan. Så hemmafördelen var icke-existerande och dussinet åskådare var jämt fördelade i sina sympatier mellan föreningarna. Det bjöds på härligt sensommarväder med knappa 20 grader och sol.

Matchens första 20 minuter var det Lokomotiv Blackeberg som anförde. Tidigt i matchen kom också 1-0 efter ett skolboksanfall. Jesper Nyman satte ned en boll mot kortlinjen som Christoffer Sjölander löpte på. Denne slog i sin tur en perfekt passning snett-inåt-bakåt till en framrusande Erik Ekengren. Avslutet räddades av målvakten men med målvakten ur balans kunde Fredrik Ohlin enkelt placera in bollen i mål. Loket hade sedan två ypperliga lägen till. Först en situation då Erik Ekengren dribblat och motläggat sig förbi tre spelare och sedan försökt sig på en rövare från snäv vinkel. Sedan är det en situation efter inläggsfrispark då en Gimonässpelare rensat bollen högt upp i luften. Bollen landade i ribban och studsade ut igen till Olle Nyberg som i trängt läge inte fick någon ren träff men det blev ändå farligt. Gimonäs tog dock över under resten av halvleken och skapade utöver en mängd hörnor även två superlägen. Först ordnade de ett friläge som Joakim Dahlgren kunde rädda. I slutet av halveken, efter att en solnedgångsstörd Dahlgren tvingats släppa retur på ett långskott, hade en Gimonässpelare helt fritt läge från tre meter från mål. Lyckligtvis drämde denne bollen över.

I halvtid bestäms det att Gimonäs spelövertag måste trubbas av. En hel halvlek under belägring skulle troligtivs bli för tufft. Tyvärr lyckas Loket inte med det utan "Gimo" får föra spelet redan från avspark. En solid försvarsinsats samt ett vilt kämpande mittfält och anfall som löper kopiöst för att stänga ytor gjorde att Loket ändå under lång tid behöll sin ledning. Två situationer stack dock ut. Tidigt i andra halvlek fick Gimonäs ett mål bortdömt då de nickat in en hörna. Ruff var anledningen vilket enligt Lokomotivkällor ska ha varit korrekt. I 65:e minuten fick Gimonäs en frispark precis utanför straffområdet. Enligt samma säkra källor ska förseelsen ha skett innanför straffområdet och det borde därmed dömts straff. Dock menade vissa på att det inte ens var ett regelbrott. Frisparken gick sedan en bra bit utanför.

Med kvarten kvar åkte mittback Sores Mert på en obehaglig skada. Utan närkontakt med motståndare föll han ihop och det verkar ha varit något med hälsenan (som kanske gick av). Tråkigt främst för Sores men även för laget då han varit helt briljant i övrigt i sin första match från start i Loketdressen. En olycka kommer som bekant sällan ensam. Bara minuten efter fick Gimonäs en feldömd frispark. Frisparken slås väl avvägd som ett inlägg och luftstarka "Gimo" kan nicka in kvitteringen. Surt med tanke på att frisparken var feldömd men å andra sidan klart rättvist sett till det spelövertag som Gimonäs haft. En kvittering hade länge legat i luften.

Efter detta jämnar matchbilden ut sig. Det skapas halvchanser åt båda håll men det hettade aldrig riktigt till. Matchen slutade 1-1 och sammanfattningsvis var det nog rättvist. För Loket var det ett fall framåt men det behövs trepoängare för att säsongen ska sluta lyckligt. Förhoppningsvis kommer en sådan redan nu på söndag då det vankas match mot Polonia Falcons.