Nya diktatorer på plats

Nytt för i år är att vi till denna säsong har nya tränare i Lokomotiv Blackeberg. Per Linzander har efter fem starka säsonger som diktator tackat för sig. Och Daniel Setterwall har På Alex Ferguson-maneér, valt att lämna posten som diktator efter tjugo år på posten. Båda nämnda ovan kommer i fortsättningen att vara aktiva i föreningens styrelse, och göra jobbet bakom kullisserna. Men IF Lokomotiv Blackeberg kan man enkelt säga, går in i en ny tidsålder. En ny era. En ny epok.

Abdikerar diktatorer från tronen så skall det självklart tillsättas nya sådana. Därför hälsar vi två bekanta ansikten välkomna upp på denna piedestal. Nya spelande tränare är Henrik Fälldin och Fredrik Ohlin. Vi är helt säkra på att dessa gossar kommer att axla uppgiften på bästa möjliga sätt.

För att alla läsare och supportrar, skall lära känna dessa pojkar lite närmare så kommer här några snabba frågor till herrarna.

Fredrik Ohlin, spelare i loket sen många år tillbaka. Rutinerad räv, fysgeni, volleykung. Nu spelande tränare i Lokomotiv Blackeberg. Hur gick detta till?
Fredrik: I vintras axlade jag titeln assisterande tränare för att stötta upp dåvarande diktatorerna. När sedan de behövde avsäga sig tränaruppdraget blev en naturliga lösning att kliva in.

Henrik Fälldin, Fällan, Gubbjanne. Kärt barn har många namn. Ny spelande diktator i Lokomotiv Blackeberg. Tankar?
Fällan: Jag tycker att det är spännande och utmanande med min nya roll som diktator. Skall bli intressant och se vad jag och Fredrik kan göra för att utveckla Loket. Förutsättningarna har ju den senaste tiden inte varit de bästa av olika anledningar. Vi kommer ju jobba med att utveckla laget med nya idéer och ett annat tankesätt även om mycket kommer vara sig likt. Vi har som det ser ut i dagsläget mycket bra förutsättningar för att göra en toppensäsong.

Du har en lång karriär bakom dig, vilka erfarenheter som spelare tar du med dig in i denna roll?
Fällan: Jag har ju spelat fotboll i organiserad form sedan jag började som 5 åring, så man har ju några år av erfarenhet. Jag har nog spelat seniorfotboll längre än vad vissa är gamla i laget. Tar ju givetvis med mig mycket erfarenhet av att ha spelat länge och var ju lagkapten i 15 år innan jag kom till Loket. Så jag har ju alltid haft en nära kontakt till mina tränare för att bolla saker fram och tillbaka.

Spelande tränare, hur går tankarna? Kan man kombinera de två rollerna friktionsfritt?
Fredrik: Är såklart inte optimalt då överblicken försämras och det blir svårare att ge taktiska direktiv. Men förhoppningsvis kan jag och Fällan hitta en bra nivå där vi kan prestera på topp samtidigt som vi kan disponera lagets taktik på bästa sätt. Jag hoppas och tror att vi har förmågan att inte missvärdera vår egen och andras prestationer när man själv spelar.

Vilka fördelar finns det med att vara en spelande tränare?
Fällan: Fördelar att vara spelande tränare är nog att man enklare kan kommunicera med spelarna direkt på planen. Inte alltid lätt att få ut det från sidan. Sen finns det ju alltid en baksida av det också. När man står på sidan ser man ju helheten på ett annat sätt, men fördelen för mig är att jag har hela laget framför mig (som mittback) såvida jag inte tar ut mig själv som striker.

Tankar kring säsongen? Vad kan vi förvänta oss av loket?
Fredrik: Vi har en stark trupp och ambitionen är utan tvekan att vara ett topplag i den serie. Ovissheten kring motståndet gör att jag kan ha helt fel.
Fällan: Tankarna om säsongen går nog som den gamla klyschan ”en match i taget” Men vi siktar ju helt klart på att ta oss tillbaka till 5an. Vilket ses som en stor utmaning. Vi kommer ju göra en del förändringar i spelupplägg osv även om vi kommer utgå ifrån delar av den gamla plattformen i början av säsongen.

Fredrik, du är kanske en av de yngsta huvudtränarna i hela landet, med dina 28 år? Kommentarer på det.
Fredrik: Anser att erfarenhet mäts inte i ålder utan i just erfarenhet. Jag har troligtvis fler timmar spenderade kring fotboll än de flesta tränarna på denna nivå och hoppas det är till min fördel.

Ni båda kommer att träna laget i år tillsammans. Hur kommer ni att komplettera varandra?
Fredrik: Vi är ju i grunden helt olika speltyper vilket breddar den tekniska och taktiska kunskapen totalt.
Fällan: Jag och Fredrik kommer att kunna komplettera varandra på ett bra sätt tror jag. Blir lite mer ansvar på honom när det gäller träningsupplägg även om vi för dialoger även där. Jag har ju lite mindre tid att lägga på detta som småbarnsförälder. Vi har ju en nära kontakt och tänker till stora delar lika, men vi bollar mycket om olika uppställningar etc. Har känslan av att det kommer att bli ett bra sammarbete.

Slutligen, premiär ikväll! Hur mycket vinner vi med?
Fredrik: Är ödmjuk, så kanske 4-1?
Fällan: Jag sticker ut hakan och säger att vi kommer visa vad vi går för redan från början, vi kammar hem premiären med ett 3-0!

Lycka till med era uppgifter under denna säsong önskar redaktionen!

Med detta så hälsar vi alla inblandade i Lokomotiv Blackeberg välkommna till Stora mossens IP ikväll. För premiär i årets Div 6. Matchen börjar kl 20:00 och motståndet för kvällen är Kilimanjaro.

Väl mött och la squadra!
/Redaktionen