Målis möter Nyförvärven: Mikael Engström

"Målis möter nyförvärven" är sommarens hetaste reportageserie. Den kommer att handla om Lokomotivs nyförvärv inför säsongen 2014. Vi har en hel del nya tillskott till denna säsong som kan vara okända ansikten för våra anhängare! Så vill ni veta vem som spelat i Krokeks IF eller vem som ser som största fotbollsögonblick att få debutera i Loket? Följ med denna reportageserie i 7 delar här på hemsidan genom hela sommaren.

Denna väl ihågkommna reportageseries sista del kommer att handla om lagets kanske mest oslipade diamant. Ger alltid 100% och håller inte in i tacklingarna, har fått erfara ostskivan ex antal gånger i år. En glad kille som alltid har ett smil att bjuda på, Och som i matchen  gjorde sitt första mål i loket-tröjan. Här är Mikael Engström!

Födelseår: 1983
Tidigare klubbar: Brommapojkarna, Vällingby AIK, FK Bromma, Scandinavian Vikings Position: Back, Mittfält
Förebild? Som ung fotbollspelare såg jag upp till Marco Van Basten, Ruud Gullit och Patrick Kluivert och ville ha ett skott som Ronald Koeman
Favoritresemål? Allt som ligger på varmare bredgrader Käkar helst? En smarrig hemmagjord sallad
Lyssnar på? P4
Skomärke? Inget specifikt, men om något kommer med sponsring lovar jag att nämna dom om frågan kommer upp igen.

Hur har din fotbollskarriär sett ut? Vinnarskalle sen födsel, har väl fått vara med och vinna en del men dock aldrig St:erikscupen vilket jag nu äntligen kommit över.

Vad är din höjdpunkt under ditt fotbollspelande liv? Oj, kan inte bestämma mig för någon enskild händelse. Att bara spela fotboll antar jag är höjdpunkten.

Favoritlag, och varför? Djurgården, har vart så sedan jag var barn. Blåränderna går väl aldrig ur antar jag.

Vad betyder begreppet ”lokomotivanda” för dig? Att aldrig ge upp!

Vad visste du om loket innan och vad hade du för förväntningar? Jag visste att de tränade på Blackeberg IP. Förväntningarna hade jag satt till att ha roligt på träningar och match.

5 snabba:
Allsvenskan eller Premier League? PL
Öl eller vin? Dött lopp
VM eller CL? VM (om Sverige deltar) annars CL
Full fart framåt eller Håll tätt bakåt? Bägge delarna
Sommar eller vinter? Sommar!

Vad tycker du om lagets prestation nu i vår, och vad tror du om resterande del av säsongen för Loket?
Jag tycker loket har trummat på bra i vår och visat att de hör till i toppskiktet i div 5. Hoppas vi kan fortsätta spela bra fotboll i höst och befästa vår position i toppen.

Tack Mikael!

/Målis