Inför match: Olympiacos FC

Ikväll är det dags för omgång 8 i årets division 5 norra. Det är borta match och det är det grekinspirerade laget Olympiacos FC som kommer på besök på Stora mossens IP.

Olympiacos har börjat årets serie på ett imponerande vis. De har än så länge en match mindre spelad än övriga och har tjänat ihop 12 poäng på sex matcher. Vilket är 3 poäng ifrån serieledning. De kommer senast ifrån en imponerande 3-2 vinst mot seriejumbon Rissne IF, där de låg under med 0-2 i paus och vände på steken till 3-2 efter pausvilan. De ligger för närvarande på en 5e plats.

Kuriosa om Olympiacos är att de har en ex-allsvensk fotbollspelare som lagkapten och dirigent på mittfältet. Ingen mindre än Babis Stefanidis som personer med anknytning till Allsvenskan överlag under 00-talet antagligen känner igen.

Senaste mötet med Olympiacos var under säsongen 2013, och den matchen på hösten slutade i en hemmaförlust med det otroliga resultatet 3-6.

Loket kommer senast ifrån en onödig och klumpig förlust mot Rydbo IF. Loket tog ledning i mitten av andra halvlek och matchen kändes under kontroll. Med tjugo minuter kvar kommer tyvärr kollapsen, och en förlust med 4-2 är ett faktum.

Loket har än så länge lyckats skrapa ihop 9 poäng på de inledande sju matcherna, och parkerar för närvarande på en 7e plats.

Avspark ikväll är kl 20.00 på Stora mossens IP.

Stöd loket på plats.

/Redaktionen