Inför match: Gustavsbergs IF FK

Så var det dags för säsongens första riktiga höstmatch. Regnet har öst ner hela helgen och vädret för ikväll varnar för samma väderlek. Regnigt, blåsigt och blöt plan, det är förutsättningarna ikväll. Härligt fotbollsväder.

För motståndet denna afton står Gustavsbergs IF. För tillfället jumbo i Div 5 Mellersta, med 15 inspelade poäng, 34 gjorda mål och 55 insläppta på 19 matcher. De har nu satt sig i ett mycket prekärt läge, då de måste vinna ikväll för att hålla kontakten med lagen ovanför. De har på hösten spelat in 5 poäng, och är för tillfället 6 raka matcher utan seger. De tog dock en meriterande poäng senast mot topplaget FC Långholmen. Mötet med Gustavsberg i våras slutade med 2-0 förlust för Loket.

Loket kommer senast ifrån en efterlängtad 4-1 seger mot Atletico Nacka. Och har nu säkrat en slutplacering på den övre halvan i Div 5 Mellersta, vilket är första gången i IF Lokomotiv Blackebergs 18 åriga historia. Att komma topp 6 var också målet inför säsongen så det är mycket glädjande, Så vad har då Loket att spela för i deras 3 sista matcher? Vid vinst idag så närmar vi oss den absoluta toppen, och 3 raka vinster på slutet skulle innebära att vi slutar på över 40 poäng, vilket skulle anses som en väldigt lyckad säsong. Så hemmalaget går ikväll in med 100% motivation och inställning, och skall se till att bortalaget får åka hem poänglöst!

Så se nu till att ta på er era regn-ponchos och ta med era paraplyn, för avsparken ikväll är 20.00 på Stora mossens IP. Lokets nästa sista hemmamatch för året!

Ses ikväll!