Hedersamt uttåg ur cupen

Loket gjorde på fredagkvällen resan till Torvalla IP för att möta Vendelsö IF i Stockholm Cups fjärde omgång.

Då Vendelsö spelar i division 4 inleddes matchen med två handikapstraffar för Loket. Fredrik Ohlin gick på kraft mitt i och målvakten kastade sig åt sidan. Olle Nyberg sköt högt i nättaket och målvakten var chanslös. Ledning med 2-0 från start.

Vendelsö trillade boll fantastiskt väl hela matchen. Det märktes att de haft en lång försäsong bakom sig. För att sätta det i perspektiv har de hunnit göra 15-20 bollträningar på bra underlag medan Loket står på noll, endast matcher och annan träning har genomförts. Vendelsö skapade emellertid inga jättelägen inledningsvis då Loket stod rätt. Efter halva halvleken lobbade de in ett fint instick, undvek offside, och satte 2-1. Loket höll sedan ställningen till halvtid.

I den andra halvleken fick Vendelsö in 2-2 omgående. Ett väl avvägt inspel från kortlinjen nickades i mål från nära håll. Lokets bollinnehav var näst intill obefintligt och det var uppenbart att straffläggning var vägen till avancemang. Joakim Dahlgren i målet gjorde ett par fina parader och 2-2 stod sig länge. Med kvarten kvar fick till slut Vendelsö in bollen. På en andraboll efter hörna motläggade en vitklädd spelare in bollen i nät. Det var sedan smärtsamt uppenbart vilken klasskillnad det var på lagen då Loket inte förmådde skapa något som ens liknade en kvitteringschans. Luften gick ur och Vendelsö gjorde både 2-4 och 2-5.

En stor eloge till alla som slet och ska någon nämnas så stod Olle Wengelin för en kanoninsats i mittförsvaret. Detta var på alla sätt en hedersam förlust där Loket med lite flyt ordnat en straffläggning.

Nu blickar laget framåt. Serien drar igång om en dryg månad och träningen trappas nu upp!