Hallå där Lasse!

 Under februari kommer redaktionen publicera fem minireportage om personer från Lokomotiv Blackebergs trupp 2018. Först ut är av naturliga skäl lagets nya tränare.

Under en mörk decemberdag skedde något som kan klassas som en milstolpe inom Lokomotiv Blackebergs historia. Runt ett köksbord i Norra Ängby lyckades utsända delegater från föreningen komma överens med Lars “Lasse” Nyberg om att tillträda som tränare för Lokomotiv Blackeberg. Lasse förstärker fjolårets tränarduo och blir 2018 den enda renodlade ledaren för Lokomotiv Blackeberg (Henrik Fälldin och Fredrik Ohlin är alltjämt även spelare).
Lasse, som fyller 62 år i slutet av maj, gick nyligen i pension efter en lång och trofast yrkeskarriär på Handelsbanken. Det har gett utrymme för honom att lägga energi på fotboll som är en av hans stora passioner. Det senaste decenniet har taktiktavlan legat på vinden och han har fått stilla fotbollsabstinensen genom att följa favoritlaget Manchester United som supporter. Vi vill förstås gräva lite djupare kring vem Lasse är och genomförde därför en kortare intervju med honom.

- Varmt välkommen till Lokomotiv Blackeberg Lasse. Du har varit här en knapp månad nu. Vilka intryck har du fått?
- Det är bra stämning i truppen och grabbarna uppträder på ett sportsligt sätt mot varandra. Min förhoppning är att det sportsliga uppträdandet även skall gälla vid matcher mot såväl motståndare som domare.

- Om vi gräver lite i historiken, hur har din fotbollskarriär sett ut?
- De första åren representerade jag Kvarnvikens IK. Mellan 1970 och 1983 representerade jag Helenelunds IK som junior och senior och var även under den perioden tränare för ett pojklag och senare föreningens damlag under några år. Efter en kort sejour som spelare i IK Sprinte avslutade jag med att spela med Helenelunds veteranlag ända fram till år 2000. Utöver de tränaruppdrag jag hade i Helenelund var jag senare även ansvarig för Ängby IF:s 87:or där sonen Mårten spelade. Den rollen hade jag ända från när de började spela 1993 till 2005 då grabbarna blev seniorer.

- Vad kommer du att bidra med som tränare?
- Det jag främst kommer bidra med är min erfarenhet som spelare och ledare.

- I spelartruppen finns nu de senaste två årens MVP-pristagare Olle Nyberg samt en comebackande Mårten Nyberg. Hur ser du på att nu coacha båda dina söner?
- Det skall bli väldigt roligt och en spännande utmaning att coacha mina söner på seniornivå.

- Året har precis börjat och du har knappt lärt dig alla namn ännu. Men om du ser in i spåkulan, vem eller vad blir 2018 års positiva överraskning inom Lokomotiv Blackeberg?
- Den positiva överraskningen tror jag är att Loket kommer överraska många gånger under 2018.


Lasse har under sina första veckor i klubben redan gjort avtryck med sin karisma och sitt stora engagemang. Det känns spännande med en ny röst vid rodret och vi vet att Lasse kommer bli en stor tillgång för Lokomotiv Blackeberg.


Tränare i Lokomotiv Blackebergs historia
Johan Porsborn 1997-2007
Daniel Setterwall 1997-2016
Alex Scott 2007-2012
Per Linzander 2013-2016
Fredrik Ohlin 2017-
Henrik Fälldin 2017-
Lasse Nyberg 2018-