Hallå där Danne!

Halvvägs in i februari och det är dags för den femte och sista delen i Lokets minireportageserie. I fokus? Daniel Finetto Liljeqvist.

I mitten av mars 2016 spelade Loket sin första träningsmatch för året på ett köldslaget Stadshagens IP. På topp återfanns som så många gånger förr Kristian Andersson. Hans partner var dock ett för dagen nytt ansikte i form av mannen från Karlskoga - Daniel Finetto Liljeqvist. “Danne” gjorde ett stort avtryck i den matchen då han gjorde båda Lokets mål varav det ena var ett välplacerat skott från långt håll. Detta följde han upp med att näta även i nästkommande träningsmatch. Tyvärr har den stora målfabrikationen sedan dess uteblivit, vilket till stor del beror på att kontinuiteten i speltid och närvaron ibland sviktat av olika anledningar.

I höstas var Danne mer eller mindre inte alls med i laget men under vinteruppehållet har han skött träningen exemplarisk vad det verkar. Han har under försäsongen sett både rapp ut i steget och varit klinisk i avsluten. Vi vill såklart veta om detta blir året då Danne blommar ut och ställde därför några frågor till honom.

- Du har sett pigg ut under försäsongen. Hur känns kroppen och formen?
- Kroppen känns betydligt bättre nu än förra säsongen. Jag har tränat på ganska bra under vintern och försöker trappa upp nu under februari-april. Men det är en bit kvar till 20-årskroppen!

- Den allmänna uppfattningen är du är lagets bästa avslutare. Har du bra nerver eller bara väldigt bra precision när du avslutar?
- Äsch, tror det handlar om en del tur! Om jag ska vara ärlig tror jag det handlar mer om att jag försöker avsluta enkelt och inte göra det så svårt för mig. Jag brukar inte göra så spektakulära mål! Man får inte tänka för mycket.

- Du har en hel del föreningar i bagaget och har innan Loket uteslutande kuskat omkring längs med E18 mellan Karlskoga och Örebro. Hur känner du för Loket sett till dina tidigare föreningar?
- Ja, det blir lätt så när man byter stad då och då, på grund av plugg, jobb och andra äventyr! Men i Stockholm kommer jag vara fast många år och förhoppningsvis Loket också. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag har inga planer på att byta klubb mer i min karriär. Loket har fina eldsjälar och en fin stämning i omklädningsrummet och bland spelarna. Mycket fina grabbar!

- Du har även fått ombord två provspelare till i år varav vi kan avslöja att den ena blir ett av årets nyförvärv, Carl Ohlsson. Vad kan du berätta om honom?
- Carl lärde jag känna i somras på bakgården över en grill och några glas vin, det visade sig att han är min granne. Det är en jäkligt glad och trevlig kille. Han kommer bli vass i år tror jag. Snart kommer ni se att han som är lagets bästa avslutare. Det i kombination med ett ordentligt riv i benen kommer göra honom farlig denna säsong.

- Avslutningsvis ska även du precis som de i tidigare reportage få blicka framåt. Vem eller vad blir årets positiva överraskning i laget?
- Jag har en bra känsla inför denna säsong. Vi har ett gäng spännande spelare på gång och är vi på tårna från början tror jag absolut att vi kan konkurrera om de tre första platserna i serien. Jag tror även Kristian blir ligans skyttekung!


Daniel Finetto Liljeqvist måste vara ett av stockholmsfotbollens bästa namn. Blir det här året då DFL blir ett namn det snackas om inom lokalfotbollen? Vi hoppas det!

Dannes klubbhistorik
Immetorp BK 1997-2004
Degerfors IF 2006                
KB Karlskoga FF 2007                
Immetorp BK 2008-2011    
Real Örebro FF 2012                
Immetorp BK 2013-2015  
IF Lokomotiv Blackeberg 2016-