Höstens första förlust

Sent under gårdagen tog Loket emot FC Tensta på Stora Mossens IP. Lagen drabbades samman två gånger under våren. I en träningsmatch (4-3 till Tensta) och vid bortamötet i serien (3-1 till Tensta). Vid båda dessa tillfällena hade Loket haft allvarliga manfall vilket gjorde att när nu laget hade ett starkt lag att ställa på banan fanns det förhoppningar om att göra en bra prestation.

Första halvlek inleddes med att ett kreativt Tensta ordnar fram ett kanonläge bara någon minut in i matchen då en boll passas snett-inåt-bakåt från högerkanten. Avslutet från bara några meter sköts lyckligtvis över. Detta var också Tenstas bästa läge under den första halvleken. Utöver det skapade läget hade de några frisparkar. Flertalet Tenstaspelare var skickliga med bollen vilket gjorde nämligen att Loket ofta orsakade frisparkar. Men frisparkarna sköts antingen utanför eller så kunde Carl Lexenberg i målet fånga in dem. Loket hade förvisso mindre boll men skapade precis som Tensta ett bra läge och en del halvlägen. Det bra läget kom efter en snabb passningsomställning. Bollen gick som ett på ett snöre från Henrik Fälldin via Olle Nyberg och Fredrik Ohlin fram till Mohamed Messaoud som löpt sig fri. Målvakten gjorde sig stor och kunde tyvärr avvärja friläget. När domaren blåste för halvtidspaus var ställningen fortfarande 0-0.

Den andra halvlek fick en tyngre start. Omgående gjorde Tensta mål. En välslagen hörna nickades in vid borte gaveln. Ett motiverat Loket tuggade dock på och de kommande tio minuterna var - åtminstone de med Lokomotivsympatier - övertygade om att vi skulle få straff vi två tillfällen. Båda gångerna var det Mohamed som hade boll i straffområdet. Första gången var han fri och drogs ned vilket gjorde att han inte kunde avsluta ordentligt. Vid det andra tillfället fick han en spark mot foten vilket såklart hade gett frispark ute på plan. Tensta bibehöll under hela andra halvlek bollinnehavet men ett vilt springande Lokomotiv gjorde att de riktigt farliga chanserna uteblev. Med dryga 20 minuter kvar av matchen åkte Olle Wengelin inom loppet av några minuter på två varningar och Loket blev decimerat i sitt manskap. Så som matchen sett ut innan borde kanske matchen varit avgjort efter det. Men Loket fortsatte kriga och skapade fram halvchanser. Med tio minuter kvar skapades den bästa kvitteringschansen. Olle Nyberg blev frispelad ute på vänsterkanten. Med god tid på sig kunde han motta ett inlägg. Inlägget gick perfekt mot Mohamed (som stod för det mesta i anfallsväg denna dag). "Momo" mötte bollen fint men fick tyvärr inte tillräcklig med kraft i nicken och målvakten kunde rädda. Efter det försökte Loket slutforcera med långa bollar men lyckades inte etablera något tryck.

Lokomotiv Blackeberg har nu inlett med två kryss och en uddamålsförlust denna höstsäsong. Med tanke på att det är tre topplag som stått för motståndet är det ett okej facit. Dessvärre behöver trepoängarna nu rulla in om säsongen ska sluta på ett lyckligt sätt. Närmast väntar superderbyt mot FK Bromma på fredag. FK är dessutom en av huvudkonkurenterna i nedflyttningsstriden vilket gör att det är en match som onekligen kan räknas till en av de viktigaste i Lokomotivs drygt 20-åriga historia sett till motstånd och tabellsituation. Då gäller inget annat än tre poäng!