Fortsatt tungt för Loket

Höstens andra omgång spelades i kväll. Loket gästade Ursvik på en finfin matta på Sundbybergs IP.

Trots de fina förutsättningarna blev det ingen lyckad match för Loket. Tidigt i matchen tog sig en gulklädd ned på kortlinjen och passade in bollen framför mål. Efter ett par flipperstudsar var till sist en rödklädd på bollen innan den gick in i eget mål. Loket försökte framåt och skapade lite granna. Det bästa läget kom när Fredrik Ohlin slog ett inlägg som Axel Oljons stötte i stolpens innersida men inte in i mål. Dessvärre utökade Ursvik till 2-0 strax efter detta. Deras spelare vek in och sköt ett välplacerad skott i mål från straffområdets ytterkant.

I den andra halvleken höjde sig Loket en aning, men hade förtvivlat svårt med spetsen framåt. Med kvarten kvar smekte Christoffer Sjölander en indirket frispark (efter pet) bara en decimeter utanför stolpen. Förutom det läget var det mest halvchanser man skapade. Under Lokets forcering uppstod enorma ytor och Ursvik borde satt en boll i slutet. Vid friläge två mot målvakt lyckades de passa offside bland annat.

En tung start på hösten och den absoluta toppstriden kommer längre ifrån. Här näst väntar Idrottsgatan hemma på Stora Mossen - som nu fått sprillans nytt konstgräs. Då ska det bli tre poäng!