Förlust i våravslutningen

I kväll spelade Loket vårens sista match innan sommaruppehållet. För motståndet stod Scandinavian Soccer. Sommarvädret var utbytt mot mulet vårdags-väder och spelplatsen var bekanta Åkeshovs BP.

Scandinavian visade sig vara ett lag bestående av unga och bollskickliga spelare. Tydligen har de en bred trupp och väldigt olika spelartrupper från match till match. Idag hade de bästa laget och det märktes. 1-0 kom tidigt i matchen i hemmalagets favör. De bröt en boll tidigt i Lokets uppspelsfas vilket slutade i ett friläge och alltså mål. I mitten av halvleken utökade Scandinavian ledningen. En frispark långt ner på egen planhalva slutde i ännu ett friläge och ännu ett mål. Loket pressade sen på och lyfte sig sista kvarten innan paus. Det gav effekt. Olle Nyberg slog en finfin djupledsboll som Sebastian Asplund sög in, avancerade med och placerade i stolpen. Stolpreturen hamnade sedan framför fötterna på Lokets speciella målskytt Gideon Asum Oyuga som tryckte in reduceringen strax innan paus.

I den andra halvleken fortsatte Loket vara det bättre laget. Tyvärr satte Scandinavian ändå 3-1. En långboll som missades och de kom till slut med en spelare på kortlinjen. Spelaren vek sedan in och tryckte in bollen i nät. Med kvarten kvar fick till slut Lokets utdelning. Fredrik Ohlin tryckte in ett skottinlägg på en andraboll som Olle Nyberg snyggt skarvade in i mål. Efter detta inleddes en sanslös anstormning av Loket. Med en 3-4-3-formation skapade man 5-6 riktigt bra målchanser. Tyvärr ville det sig inte och Loket inkasserade en snöplig förlust.

Det är nu halvtid i serien och Loket har skaffat sig, trots dagens förlust, ett bra läge att utmana om seriesegern i höst. Jakten på titeln inleds med returmötet mot just Scandinavian 12 augusti, hemma på Stora Mossens IP.