Förlust efter manfall

Igår lördag åkte en sargad Lokomotiv-trupp till till Knutby BP för att möta FC Tensta. Från måndagens ursprungliga startelva fanns nu endast fyra spelare tillgängliga vid denna match. Examensfiranden och weekendresor var främsta orsak till detta. Några för tillfället pensionerade Lokomotivare ställde upp men trots det fanns det ändå bara två avbytare tillgängliga.

Tensta skapade de flesta chanserna och hade bollar i nät när de blivit avvinkade för offside. Ändå tog Loket något förvånande ledningen i matchen. För dagen vikarierande Peter von Scheele drev in bollen från vänster och lämnade över till Kristian Andersson. Denne vände upp och spelade delikat fram en framrusande William Knowles som ensam med målvakten inte gjorde någon besviken. Loketledning efter ca 25 spelade minuter. Ledningen höll i sig några minuter men runt minut 35 slog en Tenstaspelare till med en makalös träff. Från 30-35 meter smällde han in bollen upp i borte kryss. Otagbart för Joakim Dahlgren och 1-1 var ett faktum. Bara två minuter senare var olyckan framme igen. Efter en lång passning från egen planhalva vinner en Tenstaspelare duell med Loketförsvaret och får till slut öppen bur och bollen rullas in. Resten av halvleken är relativt jämn där Loket får en gyllene chans att kvittera då Martin Stegfeldt, även denne inlånad för dagen, kom fri med målvakten. Martin försöker placera in den men målvakten står för en högklassig räddning.

I andra halvlek är Loket tröttkört och de få avbytarkrafter som fanns att tillgå börjar sina. Loket orkar inte forcera vilket gör att Tensta kan kontrollera matchen och gör i mitten av andra halvlek 3-1 på hörna. Vanligtvis inget omöjligt försprång men denna dag med de förutsättningar som rådde kändes det som spiken i kistan.

Matchen fick även ett konstigt fokus då domaren var petig mot Loket med petitesser som att spelarna inte fick gå utanför planen för att dricka vatten inne på plan, inte ha olika färg på benskyddstejp och strumpor. Detta samtidigt som motståndarna tilläts spela med olika strumpfärger, några med långbyxor (i annan färg) och flera som dessutom saknade benskydd. Matchens resultat avgjordes dock inte av domarinsatsen utan bristen låg såklart i den stora spelarfrånvaron.

Nya tag och på måndag om åtta dagar tar vi emot Polonia Falcons på Stora Mossens IP.