Ett ögonblick, Niclas Tegman

Succéserien ”ett ögonblick” fortsätter här på lokomotivblackeberg.se. Förra gången var det skyttekungen Kristian som under lampan. Denna gång tar jag ett steg bort från spelarsidan, och lägger mitt intresse på ledarstaben. Där lokets senaste värvning på tränarsidan, Niclas Tegman denna gång är under mikroskopet. Han presenterades för truppen i höstas men nu är det dags efter ca 6 månader på tjänsten att presentera honom offentligt här på hemsidan och ta reda på lite mer om lokets senaste ledarinjektion.

Lite sent kanske, men varmt välkommen till Loket! Vad är dina känslor och tankar än så länge?
Tack så mycket!

Det är överväldigande känslor och tankar som är för svåra att formulera i text och tal helt enkelt!

Vad har du för bakgrund inom stockholmsfotbollen?
Miserabel fotbollsspelare för minst hundra år sedan. Och när jag menar miserabel, då menar jag miserabel! Säg bredsida och jag nickar. På den nivån är det.

Vad har du för fotbollsfilosofi?
Catenacci version 2.0. Har en förkärlek för det vackra i ett försvarsspel. Kan även se fascinationen för motsatserna mellan Sacchi och Zeman, ibland är ytterligheterna det man vill ha och det man vill se. Men ytterst svårt att förmedla och uppleva.

I Loket, innan du anlände så hade vi två diktatorer(tränare), Är du diktator nr 3 eller vilken titel har du blivit tilldelad, och vad innebär den sådana fall?
Är titellös vad jag vet. Rent pragmatiskt är jag väl likställd i de flesta frågor fast Per och Daniel har det yttersta mandatet för beslutsfattande. Typ JVad tror du att du kan utveckla hos spelarna i dagens trupp?-
Förhoppningarna är att utbilda varje enskild spelare till en smartare fotbollsspelare. Lyckas vi förmedla förmågan att tänka större än motståndaren kommer vi bli oslagbara i div. 5.

Vad är dina starka/svaga sidor som tränare?
Jag har bara starka sidor. Alla svaga sidor är utanför fotbollen!

Vilken fotboll gillar du mest att titta på, samt har du blivit mest influerad av?
Svensk fotboll och italiensk fotboll. I år är första året på länge som jag inte har säsongskort till Gnaget. Så det blir lite vemodigt att jag inte kommer ha så mycket tid att följa världens vackraste lag. Annars blir det mest Italiensk fotboll som är lite det jag är uppväxt med. Kärleken sitter djupt rotat i själen. Italiensk fotboll är ju lite av en vattendelare bland folk, där står jag ohejdat och försvarar calcion i fusk och skicklighet.

Har du några favoritlag, vilka och varför?
AIK, Inter, Leeds.

Började nog heja på AIK eftersom min storebror håller på AIK och att det företag min pappa jobbade på under 80/90-talet hade säsongskort till AIK-hockeyn. Så där gick man på hockey en hel del när man var liten och det växte väl till sig som man säger.

Jag kommer ihåg exakt när jag började hålla på Leeds, i alla fall vilken match det var och nu var jag ju tvungen att kolla upp datumet. Januari den tolfte 1992. Då började jag hålla på Leeds United.
Leeds vann mot Sheffield Wednesday med 6-1 och hattrick av kungen Lee Chapman. Hittade till och med ett litet klipp från den matchen på Youtube. Magiskt!
https://www.youtube.com/watch?v=yafv0zjIYCQ

Har dock inget minne av när jag började hålla på Inter, men köpte min första Intertröja sommaren 94 i Milano. Sen dess har jag följt laget i vått och torrt. Kan säga att nästan alla mina favoritspelare har spelat i Inter. Om jag är färgad och partisk? Inte det minsta!

Vad anser du om spelartruppen? Finns det några tydliga styrkor och svagheter?
För mig är det alltid intressant att se vad vi kan bli bättre påoch där får man balansera mellan vad som är tillåtna styrkor och tillåtna svagheter. Jag personligen gillar jämnhet i dess ytterligheter och kan vi få till det tror jag vi kan bli ett mycket bra lag. Så för att trycka ner flummet i mer konkreta termer –bli ett jämnare lag där rollacceptans finns för varandras uppgifter, styrkor och svagheter.

Vad är dina personliga mål med din medverkan i Lokomotiv Blackeberg?
Mina personliga mål är alltid att lära mig så mycket som möjligt och bli bättre på allt jag tar mig an. Med Loket tror jag att det kan ge mig en rejäl matsked av erfarenhet som gör mig bättre i alla avseenden.

Vad tror du om lagets säsong, Har vi materialet för att vinna div 5?
Jag tror att det är viktigare att se det från ett annat perspektiv än att ha en målsättning att vinna serien. Jag tror att det är mer utvecklande och givande på sikt om man har en uttalad plan hur man vill spela och att man följer den. Den utvecklingen kommer förhoppningsvis generera en bra tabellposition i slutändan. Risken finns att om man enbart har som mål att vinna serien, att man antingen skjuter väldigt långt ifrån målet eller om man t.ex. vinner, vad blir målsättningen nästa år? Det tenderar till att bli väldigt kortsiktigt.

Till sist, måste bara fråga, ditt facebook alias ”Cousin Randy”, Finns det någon historia bakom det?
Klart det finns en historia. Om en kort och skinntorr sådan. Jag är väldigt musikintresserad och har en hel del favoritband och artister. En utav dessa är supergruppen - ja fan, det är verkligen en supergrupp - Infectious Grooves. En episk låt med titeln ”Cousin Randy” är hela historien bakom mitt ”mellannamn på Facebook”. Dålig fantasi i kombination med en stänkare. Övrig kuriosa är ju att Infectious Grooves mynnar ut från det mer kända bandet Suicidal Tendencies där dåvarande yxman Robert Trujillo numera kamperar på scen tillsammans med Metallica.
https://www.youtube.com/watch?v=RYc3BBWoGVU

Till slut vill jag säga: Tutti Pazzi Per Materazzi!

Tack Niclas och välkommen till IF Lokomotiv Blackeberg!