Ett ögonblick, Erik Jörmyr

Erik, eller Erk som han kallas är en utav många i dagens Loket som är i 1989-kullen. Fyller passande nog 25 år just idag. Mittback i Loket sen 5 år tillbaka och är därigenom en utav de med flest år på nacken i röd tröja. Har en erkänt bra uppspelsfot och alltid en plåga för motståndarnas anfallare, alltid aggressiv i sitt försvarsspel och helt ok på att munhuggas. Sysselsättning numera är inom pluggosfären på SU, blivande lärare i bland annat historia. Tjänar också ihop pengar genom att jobba bakom disken på SATS. En barcelonasympatisör av rang, samt för söders representant i allsvenskan 2015, Hammarby. Blev i år MVP i ett Lokomotiv som gjorde sin bästa säsong i dess 18 åriga historia.

Vad tycker du om din och lagets säsong?

För egen del är jag både nöjd och mindre nöjd. Jag har haft lite små problem med skador som gjort att jag missat några matcher och träningar vilket aldrig är roligt. Och skadorna har ibland bidragit till en inte hundraprocentig matchform. För lagets del gör vi vår bästa säsong någonsin i div 5 så det är svårt att vara annat än nöjd. Men jag tycker fortfarande att vi har mycket mer i oss, och att vi i vissa matcher inte kommer upp till en godkänd nivå sett till våra kvalitéer. För personlig del svider bland annat fortfarande 1-7 förlusten hemma mot Norrtull, siffror som vi aldrig ska förlora med. Sen finns det även andra poängtapp som känns onödiga, men vi har hur som helst gjort en riktigt bra säsong.

2014 års MVP, vad är dina tankar o känslor?

Jag tror fortfarande inte att jag fattat det riktigt. När diktatorerna sa mitt namn så tog det flera sekunder innan jag verkligen förstod att det var jag som hade vunnit, jag var helt inställd på att fira någon annan. Det var många tankar och många känslor som kom på samma gång och jag minns knappt talet, som förövrigt höll en väldigt dålig nivå så jag vill därför passa på att skriva några ord nu istället.

Jag kan inte tänka mig att det finns något roligare lag att spela i, att spela i Lokomotiv Blackeberg är verkligen något speciellt som är svårt att förklara. Jag vill även tacka diktatorerna som gett mig chansen och placerat mig på mittbacken där jag verkligen känner att jag har hittat rätt. Och även tack till ALLA i laget, vi är alla lika värdefulla. Sen ska man väl alltid nämna sina föräldrar i ett sådant här tal, så tack Mamma och Pappa, utan ert ständiga skjutsande under alla år hade jag aldrig stått här.

 
Vad är dina starkaste minnen från säsongen? både bra o dåliga.

Dem bästa minnena är när man få höra ”La Squadra” eka högt efter en härlig vinst! Sen vill jag även lyfta fram alla nyförvärv till denna säsong som visat sig vara riktigt bra fotbollsspelare men främst väldigt bra och härliga människor.

Dem dåliga minnena är faktiskt inte alls många detta år, men som jag nämnt tidigare så är 1-7 förlusten hemma mot Norrtull inget jag kommer skryta om. Sen är det aldrig kul med skador på spelare och vänner i laget, främst på Viktor och Olle som jag verkligen hoppas och unnar en skadefri säsong 2015, det är dem verkligen värda.


Vad vill du förbättra till 2015?

Allt! Men främst målskyttet.


Långt träningsuppehåll nu för loket, hur tänker du hålla igång?

Min försäsong började redan igår med lite härlig backträning. Annars är det gym och badminton som gäller. Så om någon är sugen på en match är det bara att höra av sig.


Stockholm cup anses av många vara kanske årets höjdpunkt, vad anser du?

Höjdpunkt tycker jag är att ta i. Det är självklart något att se framemot och Stockholm cup är alltid roligt att delta i och ger lag från lägre divisioner en bra chans att komma långt, att det dessutom kan leda till väldigt stora matcher gör det självklart ännu mer speciellt. Men för egen del ser jag serien som det absolut viktigaste.


Vad vill du se att laget blir bättre på till nästa år?

Vi måste komma bättre förbereda till nästa säsong främst fysiskt om vi ska göra ännu bättre ifrån oss. Vi måste även hitta en högre lägstanivå och en jämnhet som vi i vissa matcher saknat. När vi spelar som bäst är det inget lag i serien vi inte kan slå. Loket är ett jävligt jobbigt lag att möta. Vi måste även få upp träningsnärvaron om vi vill utvecklas.


Efter denna framgångsrika säsong, skall laget höja målen till nästa år eller har vi nått vårt max?

Vi har absolut inte nått vårt max, vi ska självklart vara nöjda med årets prestation men vi har mycket mer att ge. Men ska vi höja målen måste vi även höja nivån på träningarna och ta ett eget ansvar med träningen, inget kommer gratis.


Ännu ett mållöst år för dig nu i Loket, kommentarer?

Tack för påminnelsen! Men i sista matchen för egen del i år så knoppade jag faktiskt in en boll med huvudet. Självklart var det i en träningsmatch… Men nästa år kan jag lova att det kommer ett mål. Om jag så måste göra en Zlatan och sno en straff.


Spelar du vidare i IF Lokomotiv Blackeberg år 2015?

Det är faktiskt inte helt säkert än, är kanske något jag skulle ha svarat om det fanns något som helst tvivel. Jag har aldrig varit mer taggad på en ny säsong. Med detta pris kommer även ett ansvar och jag kommer göra allt för att komma i så bra form som möjligt till nästa säsong.