Ekengrens dubbel ordnade kryss*

Loket tog på måndagskvällen emot Polonia Falcons på Stora Mossens IP. Timmen innan matchstart drog ett ösregn av sällan skådat slag in över Bromma och det renderade i att några tappra Lokomotivare fick stå med kvastar och spadar för att få planen spelduglig. Det låg nämligen stora vattenpölar i planens hörn.

Matchen kom igång i tid och nu hade regnet avtagit. Loket kontrollerar första halvlek. I chansväg sticker ett friläge för William Knowles och ett fritt skottläge för Christoffer Sjölander ut. Vid båda tillfällena gör Polonias målvakt bra insatser för att avvärja. Polonias vassaste chans kom efter inlägg då för dagen högerbacksspelande Olle Nyberg i ett pressat läge var nära att lägga bollen i egen bur. En högklassig reflexräddning från Joakim Dahlgren räddade Loket och i halvtid vad det mållöst.

I den andra halvleken dröjde det bara någon minut innan första målet fallit. Tyvärr kom det efter ett bra anfall av Polonia där Joakim Dahlgren gör en bra räddning men returen smälls in från nära håll. Underläget varade dock bara några minuter. En fint slagen frispark av Olle Nyberg nådde Mohamed Messaoud som knoppade in 1-1 nere vid stolproten. Med ca 25 minuter kvar fick sedan Mohamed ett gyllene läge att även göra 2-1. Jesper Nyman hittade Mohamed i mitten. Polonias målvakt gjorde dock ännu en gång en frilägesräddning och det var fortfarande oavgjort. Matchen rycks nu sönder då dagens domare gång efter annan blåser av frilöpande Lokomotivspelare. Ibland med liten offsidemarginal men ett par gånger även helt horribla avblåsningar där Lokets snabba spelare straffas just för att de är snabba.

I stället tar Polonia åter ledningen med kvarten kvar. En inläggsfrispark mot borte stolpen där en "falk" kan lätta in bollen i mål. Med sju minuter kvar gör sedan Polonia även ett tredje mål. Efter ytterligare en inläggsfrispark kommer en andraboll ut. Från 25 meter tvålar en Poloniaspelare oerhört snyggt in en boll upp i höger kryss. Loket försöker sig på en anstorming och med ca tre minuter kvar driver Olle Wengelin upp bollen. Hälsingekompisen Erik Ekengren tar över bollen och trycker från distans in 2-3 snyggt i bortre gaveln. Kontakt! Med sekunder kvar slår sedan Christoffer Sjölander en perfekt boll ned mot hörnflaggan dit Fredrik Ohlin tagit en löpning. Denne spelar sedan in bollen till Olle Nyberg. Olle driver in och får inte till avslutet. I stället studsar bollen ut och helt ensam i fritt skottläge stormar Erik Ekengren fram och trycker in bollen i samma gavel som nyss och det är kvitterat med matchens sista spark.

På fredag spelar Loket bortamatch på hemmaplanen Stora Mossen mot Gimonäs. Därefter väntar sommaruppehåll.

* Tydligen tog domaren det briljanta beslutet att blåsa av mitt i Ekengrens pendel då "chansen var över" som domaren uttryckte det. Onekligen var den ju inte det eftersom bollen låg i nät en sekund senare. Matchen slutade således 2-3 till garvande Poloniaspelares lycka. Ingen förutom domaren själv kunde tro att det var sant men domarens ord är ju bekant det som avgör.