Avancemang i cupen efter straffläggning

Avspark 18.00 en lördag är ingen glamorös matchtid men med ihållande minusgrader och fullbokade planer var det enda utvägen att få till denna match. Spelplatsen var Järfällavallen. Den uppvärmda mattan var kanon men belysningen lämnade en del att önska.

Matchen inleddes med handikapstraff för Loket. Christoffer Sjölander sköt den otagbart för målvakten högt till vänster och Loket satt i förarsätet från start. Trots det satte Ösmo en låg press och lät Loket rulla i backlinjen och föra spelet. De första 20 minuterna spelade Loket en förvånansvärt bra fotboll och skapade en hel del halvlägen. Halvvägs in i halvleken satte Ösmo en boll i djupet och deras anfallare löpte sig fri. Denne placerade friläget stolpe in och det var kvitterat. Tio minuter senare var olyckan framme igen. Efter ett kollektivt virrvarr från Loket där de inte fick undan bollen kunde en gulklädd spelare i Ösmo elegant bända in bollen i bortre gaveln, otagbart för målvakt Per Linzander. Loket mattades mot slutet och känslan var att orken började tryta. Sammantaget för hela halvleken var underläget dock klart orättvist.

Till den andra halvleken bestämde sig Loket för att fortsätta med sitt spel då känslan var att det kommer ge utdelning förr eller senare. En kvart in i andra halvlek kom så också kvitteringsmålet till 2-2. På en andraboll efter hörna sköt Christoffer Sjölander mot mål. Bollen hamnade dock rakt på fötterna hos Richard Tronstad. Denne petade in bollen till Daniel Finetto Liljeqvist. Från nära håll avslutade Daniel men målvakten parerade. Det blev dock inte bättre än att bollen åter hamnade hos "Danne" som enkelt kunde trycka in bollen i nät. Resten av halvleken var Loket det bättre laget men Ösmo skapade en del skapliga lägen efter omställningar. När domaren efter 90 minuter blåste av för straffläggning kändes det inte helt orättvist.

Ösmo började lägga och satte bollen säkert i mål. Yanko Villanueva följde upp med att komfortabelt sätta Lokets första straff. Ösmo satte sedan sin andra men Fredrik Ohlin utjämnade med en straff lågt till höger. Ösmos tredje straff var välplacerad långt ut till höger men "Perry" i målet räddade på ett sätt som fick VM 94-vurmare att minnas Ravellis sista räddning mot Rumänien. Loket hade då möjlighet att sätta press på Ösmo och Viktor Åhlander Cevallos stegade upp. En skaplig straff till vänster men målvakten var på den, dock inte bättre än att den retfullt slank under han och sakta rullade in i mål. Ösmos fjärde straff var svag, nästan i mitten, men Perry hamnade på fel ben och kunde inte avvärja. Mårten Nyberg smällde in den fjärde straffen stenhårt till vänster, dagens bästa straff. Ösmo höll sen matchen vid liv när de satte sin sista men när Oscar Hallberg placerade in Lokets femte straff till höger var saken klar och avancemanget säkrat.

Imorgon väntar träningsmatch mot FC Sampierdarenese, där flera nya spelare förväntas få speltid. Sedan är fjärde rundan i Stockholm Cup så snart som nästa fredag, då Loket får ta sig till Torvalla IP för att möta division 4-laget Vendelsö IK.