Äntligen vinst!

Seriespelet inleddes med tre raka vinster, men dessa följdes sedan upp av fyra raka förluster. Denna varma junikväll var det vinst som gällde om Loket skulle åtminstone ha en liten chans till toppstrid i höst. På andra planhalvan stod Stockholm Midia som kom på besök till Stora Mossens IP.

Loket fick en strålande start på matchen. Ett inkast från Oscar Hallberg ställde motståndarförsvaret och Mohamed Messaoud fick med sig bollen in i straffområdet. "Momo" spelade sedan bollen snett-inåt-bakåt till Fredrik Ohlin som satte foten till för 1-0 bara några minuter in i matchen. Med cirka kvarten spelad bjöd sedan Ohlin tillbaka till Mohamed. Ohlin slog ett inlägg från vänster som Mohamed stenhårt nickade in till 2-0. Det kändes som att Loket kontrollerade matchen i detta läge och spelade stundtals riktigt bra. Med tio minuter kvar av halvleken fick dock Midia utdelning efter en hörna. Hörnan blev överlång och utanför straffområdet sköt en spelare i bortlaget ett drömskott i bortre krysset. Otagbart för Joakim Dahlgren i målet. Loket replikerade genom att också sätta en hörna strax därpå. Efter duell låg bollen fri och Richard Tronstad skickade från nära håll upp bollen i nättaket till 3-1. Richards första mål i Lokomotiv, grattis! De avslutande minuterna av halvleken gick Loket ner sig spelmässigt men kunde ändå hålla undan till dess att domaren blåste för halvtid.

Den andra halvleken var ingen höjdare rent spelmässigt. Loket krigade på och släppte inte till speciellt mycket bakåt. Som farligast gjorde Jocke en kanonräddning efter hörna vid ställningen 3-1 och 20 minuter kvar. I anfallet efter var Christoffer Sjölander nära att punktera matchen. Viktor Åhlander Cevallos, som gjorde comeback efter skada, friställde "Cribbe" vid bortre stolpen. Cribbe avslutade på ett, men bollen tog stenhårt i ribban och ut. I stället punkterades matchen någon minut senare. En frispark från Jesper Nyman strax utanför straffområdet tvingade målvakten att styra bollen i ribban. Bollen landade sedan framför fötterna på Erik Ekengren, som kunde raka in bollen i mål till 4-1. Med fem minuter kvar fick sedan Midia en straff som de satte till 4-2, men det blev aldrig nervöst och Loket bärgade tre poäng.

Fyra vinster och fyra förluster hittills inför vårens avslutande match som spelas på fredag mot Klassens IF. Viktig match om Loket ska hänga på topplagen.